Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Håll dig till sakfrågan Bagge

Svar

Lägg inte åsikter i min mun (5/7)

Insändare. Bagge startade med angrepp i HN på K, att vi far med osanning i bostadsfrågan. Han efterlyste mer realism i K:s framtida insändare. När vi svarar honom genom att ange ett antal exempel på en pågående klassegregerande bostadspolitik i Varberg, återkommer han med ett obegripligt svar där han går från sakfrågan till att göra frågan personlig. Det är en debattstil vi inte ställer upp på. Håll dig till sakfrågan Bagge. Du fick dina efterfrågade exempel. Du kan få fler exempel om du vill, t ex Platsarna som kommunen också vill sälja och ombilda till bostadsrätter. Hur de kommande lägenheterna på Åkaren kommer att fördela sig mellan bostadsrätter och dyra hyresrätter är i det skenet rätt ointressant.

Vad som är intressant är mönstret. Och där kan vi konstatera att hela det politiska fältet i Varberg, från SD till V, godkänner VBGAB:s ändrade ägardirektiv. Bostadsrätter skall byggas. Bagge och MP vill inte se mönstret och vill tydligen inte diskutera vad som händer med boendet i vårt samhälle; att bostaden blir en handelsvara istället för en social rättighet. Med bl a kraftigt minskad demokrati som följd.

Vad är en rimlig hyra Bagge? För en normal arbetarfamilj? Hur många procent av en arbetarinkomst tycker MP är rimligt att lägga på hyran?

Är det rimligt att unga människor från familjer med normala arbetarinkomster ska starta sina liv genom lån i banken på flera miljoner, för att få bo i minsta lilla lägenhet? Och vem, Bagge, vem, kan få det lånet i banken?

K säger: Vi måste återupprätta den sociala bostadspolitiken. Göra VBGAB till stiftelse, starta en kommunal byggdivision. Bygg och förvalta enligt självkostnadsprincipen. Och det kan vi åstadkomma här och nu.

Bengt Johansson

ordf. Kommunistiska Partiet Varberg

 

MEST LÄST