Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Lägg inte åsikter i min mun

Svar

Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögonen? (4/7).

Insändare. Önskar mig en något högre nivå på debatten. Givetvis sov jag inte när fullmäktige beslutade om ändrade ägardirektiv eller försäljning av kooperativa hyresrätterna i Breared. Jag förmodar att Bengt minns att jag inte deltog i beslutet alls, det kunde ha fått framgått.

I Varberg har MP, tillsammans med ett enigt fullmäktige, röstat för förändrade ägardirektiv för Varbergs Bostads AB. Min egen spaning är att det är en bit bort innan de bygger bostadsrätter, de har nog med jobb att få ordning på byggena av sina hyresrätter – glädjande många projekt har presenterats bara under våren 2017. Mycket tillfredsställande att få se planer för både serviceorter och staden från kommunala bolaget. I sinom tid.

Husen på Krabbes väg ägs av Derome, det kan knappast vara Varbergs bostads AB:s ansvar att lägga sig i de förehavandena. Rivningslov och bygglov har hanterats i ordning av Byggnadsnämnden. Det är inte helt tillfredsställande att utträngningseffekterna ställs mot förtätning men detta är ett bra exempel på detta. De nya bostäderna är i sig inte problemet, effekten av dem är det. Något vi behöver hantera både här och var. Det finns å andra sidan andra projekt som avstyrkts och därmed inte bidragit till denna effekt.

Vad gäller kvarteret Åkaren så var det nyheter för mig att det ska bli bostadsrätter, en mer handfast källa än Bengt Johansson och K hade förstås varit att önska. Ser gärna att Bengt inte lägger åsikter i min mun, främst sådana som är felaktiga.

Återkommer med förslag om debattid, planen är vintern 2018.

Martin Bagge (MP)

 

MEST LÄST