Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

WIC förlorade mot Pixbo

Siffrorna var lite smickrande för Warberg. – Pixbo var det spelförande laget i matchen. De var helt klart det bättre laget, sa Curt Söderström, tränare i Warberg.

Men med lite större skärpa i försvarsspelet kunde faktiskt Warbergs ha kommit undan med en vinst.

– Vi bjuder på fyra av sju mål och det har man inte råd med, sa Curt Söderström på telefon.

Den jobbigaste bjudningen kom i tredje perioden. Warberg hade hämtat upp ett 2–4-underläge till 4–4 när Rebecka Mårtensson kvitterade efter 5.49.

Sju(!) sekunder senare var det underläge igen.

– Vi vann tekningen och bollen gick till en av våra backar som passade till den andra. Hon gav sedan bollen till en fri motståndare.

Annars fick Warberg en drömstart på matchen. Malin Arneson gjorde 1–0 efter 4.11 och bara 25 sekunder senare var det 2–0 genom Therese Andreasson.

– 1–0 var fantastiskt vackert och efter den öppningen hoppades man ju, men så tappade vi boll och deras spelare kom fri med målvakten, suckade Curt.

Han liksom resten av laget var imponerade över motståndet.

– Det var ett jäkligt duktigt lag. Det syntes att de hade tre spelare från elitserielaget. Framförallt Jorunn Göransson som ju spelar i landslaget och var kapten i deras elitserielag förra året. Hon är en mycket bra back som spelet kretsar kring.

– De hade spelare som verkligen drog upp tempot och då hängde vi inte med. Samtidigt behövde de ju inte anstränga ihjäl sig för att göra målen.

Curt igen:

– Men det var en bra lärdom för våra spelare att möta ett så bra lag.

Själv var han speciellt nöjd med Malin Arneson, Therese Andreasson och Madelen Jonsson.