Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Warberg IC reagerar starkt mot sexismen

Ängelholmstränarens taktik med "snygga brudar i försvaret" går inte hem i Varberg. – Det är så absurt alltihopa, säger Wic:s Jonas Klavberg.

I stället för de mer konventionella "åttorna" och "L:en" har de 14-åriga innebandyspelarna i FBC Engelholm fått skriftliga instruktioner i hur laget ska spela. Under samlingsnamnet "Snygga brudar i försvaret” har tränaren för pojklaget uppmanat spelarna att föreställa sig kvinnor på planen. Och det på ett minst sagt sexistiskt sätt.
– Man tror ju inte att det är sant. Det är så korkat från början till slut, säger Jonas Klavberg som är pressansvarig för Wic och själv hållit på med idrott i hela sitt liv.
Klavberg känner inte igen jargongen från sina år inom innebandyn och menar att det är så uppenbart felaktigt att det blir svårt att skriva regler för att förhindra det.
– Det är klart man inte kan hålla på på det sättet. Man kan ju förtydliga hur man ska vara mot varandra och att man inte ska kränka någon. Men en sån här grej känns ju så uppenbart tokig, knappt värd att lägga energi på, säger han.