Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Verket redo för hösten: Fortsätter testa nya koncept

Lunch, delikatessbutik, after work, bageri och spännande events. Verket har under lite drygt två år vuxit fram som en nyskapande och levande mötesplats för hungriga Varbergsbor. Och under hösten väntar nästa smygstart hos gänget som älskar att prova nya saker.

Vid händelserika Brukstorget strax norr om Varbergs centrum är det mycket rörelse runt lunchtid. Här ligger restaurangen Verket som med sina populära lunchalternativ lockar folk både från det företagstäta området och centrum.

– Det här är en väldigt bra plats att träffas på och vi märker att gäster ständigt springer in i folk de känner. Det känns som vi blivit en knutpunkt och det är otroligt roligt, säger Isabelle Strannesten, kreativt ansvarig på Verket.

Husman och street food

Som vanligt på Verket är vällagad husmanskost i fokus med både kött, fisk och vegetariskt alternativ, men här finns även det populära street food-konceptet.

Läs mer om vad Verket har på gång: Klicka här!

– Det har nog blivit lite av ett kännetecken för oss, att det finns en street-variant med influenser från till exempel Asien. Sånt med lite sting i, som ska vara enkelt att äta med händerna. Det är viktigt att ha många alternativ då vi ofta lockar stora sällskap, berättar Isabelle.

Många känner kanske att de inte har tid att sitta ned så länge under lunchen, hur möter ni det?

– Vi måste se varje gäst, lära känna dem och vara på tårna. Ser man någon i kön som alltid brukar ta take away så vill vi ju att det ska gå fort. Samtidigt vet gästerna att bra mat tar lite längre tid, men har man bara 20 minuter så ska man ändå hinna äta hos oss och det tänker köket på hela tiden.

Billiga matlådor: "En succé"

Veckans meny, som publiceras på Verkets hemsida varje söndag, är aldrig statisk utan restaurangen anpassar alltid sina rätter efter säsong och tillgängliga råvaror. Miljötänket märks ännu tydligare i restaurangens lyckade koncept Zero waste.

– All mat som blir över från lunchen paketerar vi och säljer i butiken för bara 65 kronor. Det har blivit en succé och eftersom vi hatar att slänga mat så är det en win-win på flera sätt, berättar Isabelle Strannesten.

Populära matskolan fortsätter

I höst fortsätter restaurangen sitt arbete med att roa och inspirera varbergarna med after work med livemusik, matlagningskvällar och, såklart, den omåttligt populära matskolan för barn.

– Det är typ det roligaste vi gör. Barnen som kommer hit och lagar mat med våra kockar är bara så grymma! Man ser entusiasmen och energin hos dem och det är väldigt givande. Det gör att vi vill fortsätta utveckla verksamheter under helger och kvällar.

Smygstart för mysiga höstkvällar

Ett exempel på detta är nästa koncept som snart får en liten smygstart: Verkets bagerimiddagar.

– De kommer passa perfekt nu i höst. Gästerna välkomnas med ost, chark och bubbel och sedan fortsätter vi med en god gryta och nybakat bröd, avslöjar Isabelle.

– Vi har en fantastisk lokal så det ska bli väldigt roligt att fortsätta bygga på den gemenskap vi skapat tillsammans med våra gäster.