Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Varbergs Bois testade spelare

Varbergs Bois testade mycket nytt i träningsmatchen, men två spelare är lite mer meriterade. Moudo Barrow, IFK Norrköping och dansken Kennie Chopart, senast i isländska Stjarnan. – Det är spännande namn, säger sportchefen Fredrik Mohlin.

Inte mindre än sju spelare plus den egna ungdomen Labinot Murati fanns med i Varbergs Bois lag.

– Det är Moudo och Kennie som är lite mer rutinerade. De andra är spelare vi vill hålla koll på och lära känna lite mer kanske för framtiden eller vårt U21-lag. Vi får se, säger Fredrik Mohlin.

20-årige Moudo Barrow, ursprungligen från Gambia, har gjort sju inhopp i Norrköping i Allsvenskan i år, men det blir ingen fortsättning i föreningen.

– Varberg verkar vara en bra klubb med en bra tränare. Det märkte man redan i dag. När jag fick bollen så ville tränaren att jag skulle utmana. Det kändes bra för så vill jag spela, sa Moudo.

Han har också ögonen på sig från Assyriska och allsvenska AIK.

– Jag har inte fått något kontraktsförslag från någon av dem. Men Varberg känns intressant för mig. Killarna i laget verkar också bra. Han "Pirre" peppade mig under matchen.

"Pirre" är såklart Pierre Tillman…

Danske Kennie Chopart har halmstadsbon John Thornberg som agent.

– Jag söker kontrakt i en bra klubb. Om Varberg visste jag inget, men jag vill till en högre nivå än jag varit senast.

Han spelade i isländska Stjarnan.

– Jag har också gjort åtta matcher i högsta danska ligan med Esbjerg, men var skadad mycket där, säger han.

Dansken, som främst ser sig som kantspelare eller anfallare, har också besökt Brage.

Men enligt honom själv är det Varberg som gäller just nu.

Chopart gjorde en habil insats på sin mittfältsplats. Men Barrow glänste mest. En snabb och teknisk spelare som vågade gå framåt. Ett par fina nummer var ytterligt nära att resultera i mål.

Tvååkers IF invigde sin nya fina konstgräsplan och kunde gå av planen med 1–1 och det var assisterande tränaren Christer Davidsson nöjd med.

– Vi hade många spelare borta den här helgen. Men gjorde inte bort oss alls. Leif Jönsson (nye tränaren) kunde heller inte vara på plats.

Laget spelade 4-3-3. Det spelsystemet som Jönsson troligtvis ska spela in Tvååker i.

– Vi ska bli ett mer spelade lag och rulla mer boll, men det är ju svårt att bedöma efter en träning och en match.

Tvååker testade Birol Adem och han visade fina kvalitéer.

Bois tog ledningen på straff genom Pierre Tillman. Jens Gustavsson fällde Kalle Söderström som gjorde en härlig raid på vänsterkanten.

I en ganska chansrik match kunde sedan Labinot Syla kvittera på ett skott stolpe in bakom Jonas Fäldt, målvakt för dagen i Varbergs Bois.