Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Våldsman minns inte överfallet på Geta Lööf

Mannen som brottade ner Varbergsprofilen Geta Lööf och höll fast honom på marken med ett stryptag kommer inte ihåg händelsen.

På måndagen åtalades mannen i 40-årsåldern för ofredande, olaga hot, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Händelserna utspelade sig den 26 september förra året.

Först klättrade mannen in på en kvinnas balkong och började banka hårt på dörren för att bli insläppt. Kvinnan blev panikslagen och ringde både polis och föräldrar, enligt åtalet.

Geta Lööf ringdes hem till hyreshuset av sin son som blev rädd på grund av att mannen varit och ryckt i hans ytterdörr.

När Geta Lööf kom hem satt mannen i 40-årsåldern på trappan i bara strumpor. Han skrek "jävla tjallare" och "jag har inte bestämt mig om jag ska kyssa eller strypa dig" till honom.

– Plötsligt hade jag honom över mig, han brottade ner mig i en vattenpöl, tog stryptag och försökte dunka mitt huvud i asfalten, men som tur var fick jag min arm emellan, berättade Geta Lööf för HN efter det inträffade.

En person kom till undsättning och ryckte bort våldsmannen från Geta Lööf. Med gemensamma krafter höll de sen kvar mannen på platsen tills polisen kom. Då blev mannen på nytt aggressiv och det krävdes fyra poliser för att brotta ner honom. Trots att mannen hade både hand- och fotfängsel försökte han sparka sig fri.

I förhör har mannen sagt att han känner ångest över att ha skrämt andra människor. Han kan varken erkänna eller förneka på grund av att han inte minns händelsen.

Vid tillfället hade mannen rökt cannabis som han odlade i sin lägenhet. Han har tidigare avtjänat ett fängelsestraff på fem månader för narkotikabrott.