Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det blev stort tumult i Falkenberg när Jan Dickens tvingades lämna tjänsten som socialchef. Nu har han tagit revansch - och i sin nya roll ska han granska dem som tvingade bort honom.

Tvingades sluta – nu ska han granska Falkenberg

Nu får tidigare socialchefen Jan Dickens ett nytt förtroendeuppdrag i kommunen: han valdes på torsdagskvällen till ordförande i kommunrevisionen efter Dragan Savic.

Efter att Dickens hösten 2007 hade tvingats lämna arbetet som socialchef valdes han från årsskiftet därefter in som socialdemokratisk ledamot av kommunstyrelsen. Han säger sig inte ha känt av något gammalt agg från majoriteten:

- Jag tycker jag har blivit alldeles utmärkt bemött, och nu är ju det där två år sedan. Kommunstyrelsen är inte heller någon kamratklubb där man är med för att ha vänner, det är kloka och erfarna människor som fattar kloka beslut.

Hur blir det att gå från att utöva makten till att granska den?

- Kommunstyrelsen tar inte så mycket självständiga beslut, det mesta tas i styrelser och nämnder, och en del beslut bereds i kommunstyrelsen för att tas i kommunfullmäktige. En sak som gör det intressant att vara med i kommunstyrelsen är att man får väldigt mycket information där.

Du är socialchef i Bjuv numera, blir det inte svårt att hinna och orka med ett så här stort uppdrag upp till arbete och pendling?

- Så förfärligt stort uppdrag är det inte jämfört med att till exempel vara nämndordförande. Jag har ett företag och tar uppdrag, och pendlar inte till Bjuv varje dag. Jag är här kanske tre-fyra dagar i veckan och har också möjlighet att övernatta här. Mina barn är vuxna idag, och jämfört med att ha tre barn och heltidsjobb blir jag uppbunden mycket mindre tid!

Som revisionsordförande lämnar Dickens kommunstyrelsen, och i hans ställe valdes tidigare ersättaren i kommunstyrelsen Per-Gunnar Andersson in, medan Maria Jörmalm Andersson valdes till ny ersättare.