Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Årets Elitbrottningar är inställd på grund av för få deltagare. Arkivbild: Pär Lindqvist

Tung smäll för Elitbrottningarna

Elitbrottningarna är en anrik turnering som skulle ha gått i helgen. Men arrangören tvingas ställa in. – Det är för klent med deltagare att det inte gick att köra, säger Lars-Erik Glans i Brottningsklubben Falkenberg.

Det riktigt hörs på Lars-Erik Glans röst att han är nedstämd. Det var ju uppdukat för traditionsenlig brottningsfest i Falkenberg och klubben hade själv sju aktiva brottare som skulle ha gått upp på mattan. Nu blir det inget av det.
– Vi har haft ett helvete i går kväll (läs torsdag) och nu på morgonen för att få tag på folk. Stockholmarna skulle komma ner, men hann inte åka som tur var, säger Lars-Erik Glans.

"Vi tjänar på att ställa in"

I onsdags gick anmälningstiden ut. Men sedan har det uppkommit avhopp i strid ström.
– Nu är vi nere på 29 deltagare och det går inte. Vi hade kört tävlingen om det varit 50.
Brottningsklubben hamnar i en svår sits, men att brottare och föreningar hoppar av är inget unikt.
– De kan göra så, för då slipper de betala. Det här är något vi ska diskutera på brottningsförbundets årsmöte. Där är man inte heller så glada.
Vad förlorar ni på det här ekonomiskt sett?
– Om jag säger så här, hade vi kört tävlingen hade vi inte fått det att gå ihop ändå. Vi tjänar på att ställa in, men man hade ju hellre kört den...
Elitbrottningarna har många år på nacken. Ändå från den tiden då det hette Herkules elitbrottningar.
– Någon gång kanske vi har ställt in, men det är väldigt, väldigt länge sen.
Glans har sin egen teori kring det svala intresset.
– Personligen tycker jag att det är fel att SM ligger så tidigt. Grand Prix-tävlingarna ska ju vara grundande för seedningen till SM - och nu kommer det ju efter att SM varit. Det är ingen bra idé, då gör det inte så mycket nytta.
Lars-Erik Glans säger att klubben har en växande ungdomsverksamhet, med brottare som kunnat få visa upp sig på hemmaplan.
– Vi har många barn som är med och tränar och det här hade varit något för folk att komma och titta på. Så det är jättetråkigt.