Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Butikschefen Joakim Thorén kan se tillbaka på några fina första månader för Coops nyaste butik i Varberg.

Tre månader har gått: Varbergs nya Coop-butik hyllas för de låga priserna

När Nettos butik i centrala Varberg i våras förvandlades till Coop City fanns dem som var skeptiska till att de låga priserna skulle behållas. Tre månader senare står det klart att Coop hållit vad de lovade – och nu kommer den nya och fräscha butiken uppdateras ytterligare.

Det var den 1 maj som Varbergs nyaste livsmedelsbutik slog upp dörrarna. På bara en vecka hade den gamla Netto-butiken på Västra Vallgatan gjorts om totalt.

– Det var otroligt intensivt. Coop hade ju skapat flera etableringsteam som åkte runt i landet för att bygga om butikerna och när det var vår tur gick allt väldigt smidigt, berättar butikschefen Joakim Thorén.

Ta del av veckans bästa erbjudanden på Coop City i Varberg

Det tog etableringsteamet en förmiddag att riva ut den 800 kvadratmeter stora butiken och sedan gick det fort att bygga om och få de nya inventarierna på plats. Innanför entrén bytte ingången till butiken och de nya kassorna plats, gångarna gjordes bredare och det installerades fler kyldiskar.

"Butiken väldigt moderniserad"

Nu har drygt tre månader gått sedan starten och Joakim Thorén – som även var butikschef för den tidigare Netto-butiken – har bara positivt att säga om förvandlingen.

Alexander Boman fyller på en av kylarna med nylagade lunchportioner från Coops kök i Varberg.
Alexander Boman fyller på en av kylarna med nylagade lunchportioner från Coops kök i Varberg.

– Det är en jätteskillnad. Framför allt har vi utökat sortimentet dramatiskt och mer eller mindre dubblerat ordinarie varor. Butiken är väldigt moderniserad och det har inte gått obemärkt förbi, säger han och berättar om kundernas hyllningar:

– Varje dag har vi folk som upptäcker oss och det ger ju härlig energi att fler och fler handlar här. Först och främst uppskattar kunderna kombinationen av en fräschare och mer överskådlig butik samtidigt som vi behållit de låga priserna.

Ännu större sortiment inom kort

Nu ska Coop City förbättras ytterligare. Mycket tack vare ett nära samarbete med de andra butikerna som är anslutna till föreningen Coop Varberg.

– Inom kort kommer vi kunna erbjuda kött från Coop Varbergs egna styckmästare och det kommer innebära en ännu bättre köttavdelning. Sedan tidigare har vi ju fått färdiga matlådor levererade från Stora Coops kök och de har varit väldigt populära bland dem som sökt smidiga lunchalternativ här inne i centrum, säger Joakim Thorén.

Coop City påminner varbergarna om att priserna fortfarande är låga i butiken på Västra Vallgatan.
Coop City påminner varbergarna om att priserna fortfarande är låga i butiken på Västra Vallgatan.

Joakim och de åtta i personalen ser nu väldigt positivt på framtiden.

– Förut var vi lite av en kompletteringsbutik men nu är vi en lågprisbutik som samtidigt har ett stort sortiment där varbergarna kan göra sina dagliga inköp.