Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gänget på Mediehuset Hallands Nyheter.

Topp fem: Därför ska företag i Halland satsa på marknadsföring i lokal nyhetsmedia

Det finns flera anledningar till varför företag och organisationer i Varberg och Falkenberg ska vända sig till Mediehuset Hallands Nyheter. Med hjälp av denna mediabyrå finns nämligen möjligheter till alla former av marknadsföring, både via de mest välbesökta nyhetssajterna i Halland och några av världens största plattformar.

För många halländska företag, små som stora, är det självklart att synas i Hallands Nyheter. Dagens nyheter om till exempel coronapandemin gör att många vänder sig till sina lokala nyhetsmedier för att få information om vad som händer på hemmaplan. Därför är det också en trovärdig och utmärkt plattform att synas på.

Mattias Degermo, digital strateg Mediehuset Hallands Nyheter.

En som kan berätta mer om det är den digitala strategen Mattias Degermo på Mediehuset Hallands Nyheter. I nära samarbete med de många medierådgivarna på kontoren i Varberg, Falkenberg och Halmstad möter han dagligen företag och organisationer som behöver en medieplan som är anpassad efter just dem. Här listar Mattias de fem viktigaste anledningarna till varför man ska välja Mediehuset Hallands Nyheter som sin lokala mediepartner.

 

1. Högre konvertering

En färsk metastudie gjord av GroupM Business Science och Mediekompaniet visar att nyhetsmedia-kontexten driver konvertering i mycket högre utsträckning än exempelvis bloggar och livsstilssajter. Displayannonsering i nyhetsmedia ger faktiskt 33 procent högre konverteringslyft. Den främsta anledningen till detta är givetvis plattformens trovärdighet. Nyhetsmedia lyckas dessutom bättre med att generera konverteringar längre fram i den digitala köpresan.

2. Starkare varumärke

Den nyss nämnda studien visar att nyhetsmedia även bygger varumärken starkare än övriga sammanhang. Varumärkeslyftet är hela 60 procent högre i nyhetsmedia! Åter igen är det trovärdigheten på vår redaktionella nyhetssajt som smittar av sig på det kommersiella innehållet. Detta bidrar starkt till att våra kunders varumärken blir top of mind hos våra läsare.

3. Bred räckvidd

HN och Hallandsposten kan erbjuda många kanaler som ger en enorm räckvidd, både lokalt, regionalt och nationellt. Mediehuset Hallands Nyheter kan hjälpa dig att annonsera lokalt via displayannonsering, native advertising, sociala medier som Facebook, Linkedin och Instagram och mycket annat, men också hjälpa dig med sökordsoptimering för högre indexering i sökresultaten på Google. Då är det viktigt att du har en bra landningssida. Vi kan hjälpa er att bygga upp en sajt från grunden eller förbättra den ni har genom att skapa en e-handel anpassad efter er.

4. Målgruppsstyrning

Vi är experter på målgruppsstyrning och har de tekniska lösningarna för att styra ert innehåll så effektivt som möjligt. Vi hittar mitt i prick när det gäller just er målgrupp. Era budskap kan till exempel riktas utefter våra läsares geografi, intresse, ålder och kön. När vi hjälper er att skapa en skräddarsydd medieplan kan vi också ge synpunkter på om det är display, sökord eller kanske rörligt innehåll i form av reklamfilmer som är det innehåll som passar ert budskap bäst. Eller så är det kanske en kombination av allihop?

5. Trovärdig miljö

Jag har redan varit inne på det men det går inte komma ifrån, våra trovärdiga plattformar är en stor anledning till varför ni ska marknadsföra er via oss. Vi lever i en speciell tid just nu när människor tar del av nyheter i en allt högre utsträckning. Det är nu du ska synas i nyhetsmedia för att nå ut till allt fler på ett kostnadseffektivt sätt. Att göra detta i en trovärdig miljö är oslagbart. Till skillnad från en reklambyrå har vi direkt tillgång till den miljön.

Välkomna att kontakta oss på Mediehuset Hallands Nyheter!