Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

By Night.

Tjuvar tömde replokaler

Flera Falkenbergsband tvingas göra speluppehåll efter ett inbrott i Studiefrämjandets replokal. Tjuvarna kan ha kommit över instrument och musikutrustning för uppåt 400 000 kronor.

Inbrottet i Smedjan på Varbergsvägen skedde tidigt på onsdagsmorgonen av personer med kunskap om lokalerna. De bröt upp en källardörr utan att aktivera larmet och därefter in i sex rum där sammanlagt åtta band tränar och förvarar sin utrustning.

-Jag tror att det är 15-20 gitarrer, sju-åtta förstärkare, flera syntar, effektpedaler och en massa utrustning, säger Tord Jonson, musikansvarig på Studiefrämjandet, som uppskattar att tjuvarna behövde en skåpbil eller flera bilar för att få med sig allt stöldgods.

Medlemmarna i By Night tillhör de mest drabbade och blev av med utrustning för runt 100 000 kronor.

-Det är fyra gitarrer, två förstärkare, dator och en portastudio där vi spelat in våra låtar. Det går aldrig att ersätta låtarna även om vi får tillbaka pengar för studion av försäkringsbolaget, säger Per Qvarnström som inte tror att tjuvarna har stor kunskap i musikbranschen.

-Nej, de har ju inte tagit adaptrarna som behövs för att koppla in instrumenten. De ligger ju kvar, säger han.

Michael Abrahamsson i bandet U-Turn South blev av med sin bästa gitarr:

-Den kostar kanske runt 15 000 kronor. Och även om man får en ny så tar det ett tag att spela in på den, säger han.

Polisen spärrade av lokalen och har genomfört en teknisk undersökning. Vad den gav för resultat är inte känt. Flera uppgifter pekar mot att inbrottet genomfördes mellan -05 och -06 på morgonen vilket innebär att det var dagsljus. Det kan därmed finnas vittnen som sett mystiska fordon utanför lokalen.