Aloand Alzahawi och hans Stafsinge kammade hem tre poäng borta mot Gislaved.

Stafsinges mäktiga vändning

Stafsinge tog en viktig mental seger mot Gislaved. 0-2 blev 3-2. - Det var en stark vändning, menade Andrée Johansson.

|

Det blev en svängig match på Ryttarvallen när Stafsinge tog sig an Gislaved. Nästjumbon, som hittills inte rosat marknaden i serien, överraskade hallänningarna med råge. Målvakten Pontus Gustavsson tvingades plocka ut bollen ur sitt nät två gånger innan matchen ens var en halvtimme gammal.

Både Edin Hamzic och Zoran Sredojevic såg till att hemmalaget fick en drömstart.

– Jag tycker de leder rättvist efter första halvlek, men vi gör ett 2-1 mål precis innan paus, sa Andrée Johansson.

Succé för Medion Kabashi

Och det blev succé för Medion Kabashi. Han byttes in i 38:e minuten istället för Makrill Johansson och spelade sedan fram Simon Andersson som inte gjorde något misstag.

– Det var ett mål som var jätteviktigt för oss. Det hade varit tungt att gå in med 0-2 i paus. Vi snackade om att fortsätta vara aggressiva, sa Andrée Johansson.

Kvitteringen lät vänta ända till 70:e minuten. Lagkaptenen Emil Bengtsson tog vara på en andraboll och serverade Edwin Jacobsson fint.

Då kände Stafsinge medvind i seglen och man fortsatte trumma på i offensiven.

– Medion har väl ett bra läge innan 3-2 medan de skapar några halvkontringar.

Stor segerorganisatör blev istället Albin Malmlöf Johansson i slutskedet av matchen. Ett drömmål dessutom där Simon Anderssons klackframspelning var rena fotbollsgodiset. Men nyckeln till segern var 1-2-reduceringen, enligt Andrée Johansson.

– Det är där vi får energi och vågar tro på det. Och det var skönt efter två raka förluster.