Michael Grabner och Jesper Fast firar New York Rangers framgångar.
Michael Grabner och Jesper Fast firar New York Rangers framgångar.

Zibanejad bakom Rangers fjärde raka seger

Mika Zibanejad gjorde tre assist i en och samma period när New York Rangers vann över Columbus med 5–3.

ANNONS
|

Zibanejad, som utsågs till en av matchens bästa spelare, var inblandad i tre av hemmalagets fyra mål i tredje perioden. De tre målen kom i numerärt överläge under drygt sex minuter och gjordes av Kevin Shattenkirk, Chris Kreider och Pavel Buchnevich.

- Ett par passningar var väl hyggliga, men framförallt är jag glad att vi fått igång vårt powerplay ordentligt, säger Zibanejad till Aftonbladet.

ANNONS

Zibanejad leder svenskarnas poängliga med 17 poäng.

Rangers Michael Grabner gjorde två mål, det första och det sista, mot besökande Columbus. Ett av dem efter assist av Jesper Fast.

"Fick självförtroende"

Inför tredje perioden låg Rangers under med 1–2, och Henrik Lundqvist säger att 2–2-målet var en vändpunkt.

- När vi gjorde mål fick vi mycket självförtroende och jag tror att det var svårt för dem att komma igen efter det, säger han i omklädningsrummet efter matchen.

Lundqvist stoppade 22 av 25 skott på mål.

- I slutändan behövde vi vinna av många anledningar. Vi vill såklart klättra i tabellen men vi ville också att det skulle bli en kul kväll för Nash, att det skulle bli en kul kväll att minnas.

Rangers-spelaren Rick Nash spelade sin tusende NHL-match i slutet av oktober mot Arizona. Han hedrades med en ceremoni under måndagskvällen före matchen mot Columbus.

ANNONS

Fjärde raka segern

New York Rangers inledde säsongen med nio förluster i de tolv första matcherna. Nu har man vunnit fyra raka matcher.

- Helt plötsligt vinner man nån match och får lite självförtroende och så blir det omedelbart bättre. Nu har vi mer struktur och även om vi fortfarande begår en del misstag mitt i slottet så känns det helt annorlunda, säger Lundqvist till Aftonbladet.

- När man är längst ner i källaren håller man sig fast vid tanken på hur snabbt det kan vända och bli så här. Man måste fortsätta tro på det man gör.

TT

ANNONS