Malmöbacken Oliver Lauridsen är uttagen i den danska OS-truppen. Arkivbild.
Malmöbacken Oliver Lauridsen är uttagen i den danska OS-truppen. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Ytterligare sex SHL-spelare uttagna till OS

Nu har ytterligare sex SHL-spelare tagits ut till OS i Peking. Tre backar från Malmö åker till spelen som en del av den danska truppen, meddelar klubben på sin hemsida. Även Morten Madsen i Timrå och Nick Olesen i Brynäs är uttagna.

ANNONS

Malmöspelarna som tagits ut är Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen och Matias Lassen, som tagits ut i den danska herrtruppen till spelen som invigs den 4 februari.

Det är första gången någonsin som Danmark kvalificerat sig till spelen.

"Att som dansk hockeyspelare få chansen att vara med i ett OS, det är något som vi jobbat oerhört hårt för de senaste 20 åren. Och att få leva ut drömmen att medverka i ett olympiskt spel och representera sitt land på den största av scener, det är otroligt stort", säger Oliver Lauridsen till klubben.

Från andra klubbar i SHL har även forwardstrion Morten Madsen, Timrå, Patrick Russel, Linköping, och Nick Olesen, Brynäs, tagits ut i truppen – likväl som den hockeyallsvenska målvakten Frederik Dichow i Kristianstad.

ANNONS

Förra veckan togs amerikanske backen Brian Cooper och de tjeckiska forwardsbröderna Tomas och Hynek Zohorna, som alla tre spelar i Oskarshamn till vardags, ut till spelen. Även Frölundas forward Michael Spacek är uttagen i Tjeckiens lag och Skellefteås målvakt Strauss Mann i USA:s.

Herrarnas OS-turnering i ishockey startar den 9 februari. Tre Kronors trupp dit presenteras den 21 januari.

ANNONS