Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71 slog Färjestad.

Ytterell sänkte Färjestad med sent mål

Alexander Ytterell valde ett ypperligt tillfälle att göra sitt första mål i HV71. Med hjälp av stolpen ordnade backen en tung 4–3-seger mot rivalen Färjestad. 

Med drygt två minuter kvar på klockan fick HV71:s Alexander Ytterell pucken i backposition. 

Nummer 66 avlossade ett skott som gick via stolpen och in. 

Fullträffen betydde 4–3 och blev matchvinnande i det heta rivalmötet mot Färjestad. 

-  Det var skönt. Det var längesedan jag såg den segla in. Jag skjuter för att göra mål och den går in. Det gäller att aldrig sluta skjuta, säger Ytterell. 

Backens revansch

Det har stundtals varit en tung tid i HV71 för Ytterell. Backen, som värvades från Leksand, fick förra säsongen spolierad av en bröstskada. 

Den här säsongen har 27-åringen åkt in och ut ur laguppställningen. 

Men nu fick han revansch. 

-  Det är klart att självförtroendet har fått sig en törn. Men jag har jobbat mycket med det och aldrig slutat tro på mig själv, säger Ytterell.

-  Jag tycker inte att jag har spelat mig ur laget. Det är laguttagningen som har tagit mig ur laget. Jag har fått sitta vid sidan av men jag tycker att jag ska spela på sju backar. Jag vet vad jag har för kapacitet och det gäller att jag tar fram det.

Mötet mellan de två klassiska hockeyklubbarna blev precis så hett, spännande och jämnt som det nästan fullsatta Kinnarps arena kunde förvänta sig. 

Det visade inte minst Robin Figren och gästernas Theodor Lennström när de gjorde upp i gästernas zon i den andra perioden. Kombattanterna fick tillbringa fyra minuter vardera i utvisningsbåset för fajting.

Målmässigt var det gästerna som öppnade bäst. Efter drygt sex minuter snappade Alexander Reichenberg upp en retur och stötte in 1–0, norrmannens första i FBK-tröjan. 

Ledningspucken verkade emellertid tända hemmalaget som därefter var spelförande. 

Efter några bra powerplay kunde Joakim Andersson sätta 1–1 strax efter att hemmalaget avslutat spel i numerärt överläge. 

Nils Andersson gjorde därefter 2–1 innan Färjestad kvitterade på nytt genom en Michael Lindqvist-styrning. 

Gjorde mål i 300:e matchen 

Lagen fortsatte att följas åt målmässigt.

I inledningen av den sista perioden släppte Oscar Sundh pucken bakom ryggen, Anton Bengtsson tog emot den och vispade in 3–2 i sin 300:e grundseriematch för Jönköpingsklubben. 

-  Det hade jag ingen aning om att det var. Det var kul, säger Bengtsson. 

Men HV-centerns glädje efter målet blev kortvarig. 

Färjestad kvitterade ytterligare en gång innan Ytterell avgjorde med sitt förlösande debutmål. 

-  Vi spelar ganska bra i dag faktiskt. Vi får några jobbiga mål mot oss när vi tagit ledningen. Det är något som vi måste jobba på, att spela på ledningen och de mål vi själva gör. Men annars tycker jag det är en bra match, säger Bengtsson. 

Fast nog var det nära att gästerna skulle kvittera ytterligare en gång. I slutskedet fick gästerna ett mål bortdömt till hemmafansen stora glädje. 

-  Vi hade hockeygudarna med oss. Det var skönt att få med oss tre poäng, säger Bengtsson.