Your Highness tillbaka som vinnare

Björn Goop har vunnit tusentals travlopp och tagit hundratals segrar på V75. Men frågan är om inte lördagens seger i gulddivisionen med Your Highness var en av de härligaste. Goop visade glädje genom att en segervink på upploppet och en klapp till hästen efter mål.

ANNONS
|

Your Highness vann Uno Sweds minneslopp överlägset på fina 1.11,5 över medeldistans. Det åttaåriga stoet gav Björn Goop ett härligt besked om återfunnen toppform.

- Det har varit strul i ett helt år men nu är hon tillbaka, väldigt skönt, sade Goop.

"Fin i träningen"

För drygt ett år sedan lämnade Your Highness ett positivt dopningsprov. Hon tränades då av fransmannen Fabrice Souloy och hade vunnit Olympiatravet, Copenhagen cup och Oslo Grand Prix. Det positiva dopningsprovet lämnades efter både Elitloppet på Solvalla och segern på Oslo-banan Bjerke.

ANNONS

Stoet flyttades omgående till Björn Goop men det har tagit tid för henne att komma tillbaka. I somras drabbades hon dessutom av borrelia.

- Hon har känts väldigt fin i träningen ett tag och jag var rätt optimistisk inför loppet i dag. Och hon behövde inte förta sig för att vinna. Det kanske inte går att få Your Highness tillbaka på samma höga nivå som när hon var som allra bäst, men det kändes verkligen roligt att få vinna här i dag, sade Goop.

Nästa uppgift för Your Highness blir SM på Åby den 14 oktober.

Björn Goop vann även med Obi Degato på hemmabanan Färjestad efter en jobbig löpning utvändigt om ledaren under slutvarvet.

Odin Tabac har blivit 14 år gammal men den starka segergnistan är kvar. I Unionskampen kom seger nummer 39 i 89:e starten.

- Hästen har viljan att vinna, han älskar det här, sade Oskar J Andersson.

ANNONS

25-årige Andersson fick chansen i sulkyn i stället för tränaren Jörgen Westholm.

- Jag måste tacka Jörgen och ägarna som gav mig chansen att köra Odin Tabac i dag. Det kändes lite extra i defileringen inför loppet. Han är en kung hemma och han var kung på banan i dag.

"Största seger"

Andersson körde till spets efter 600 meter med den pigge 14-åringen. Svenskekipaget var sedan omgiven av starka kallblod från Norge. Odd Herakles kom fram utvändigt inför sista rundan och sista femtio metrarna närmade han sig ordentligt. Men Odin Tabac höll undan med ett par centimeter och hämtade hem förstapriset om 300000 kronor.

Det var också första svenska vinsten i Unionsloppet sedan 2009 då Stamping var blå-gul vinnare.

- Det här är min största seger i karriären, sade lärlingen Oskar J Andersson.

TT

ANNONS