Häckens Ahmed Yasin noterades för sitt sjunde mål mot Elfsborg hemma.

Yasin tackar Stahre för uppsvinget

Han verkar inte vara mätt. Nu har Ahmed Yasin slagit till igen. Hans sjunde mål på lika många matcher kom i 3–0-segern mot Elfsborg.

|

Konstgräset på Bravida Arena pallade inte skyfallet som härjade i Göteborg under fredagen. Matchen mellan Häcken och Elfsborg sköts därmed upp till dagen efter.

Då sken solen i stället under den uppskjutna matchen. Det gjorde den dessutom över Ahmed Yasin – igen. Det verkar inte finnas någon hejd för AIK-lånet.Yasin stod för sitt sjunde mål på lika många matcher i Häcken-tröjan när han satte 1–0 och han var också delaktig 2–0-målet.

Hans osannolika uppsving sedan ankomsten till Häcken har han delvis tränaren Mikael Stahre att tacka för, säger Yasin.

- Jag måste tacka Stahre för allt, men det har jag inte gjort. Det är han som har lyft mig väldigt mycket och fått min karriär att komma igång ordentligt, säger han till C More.

- Det känns bara bra, det känns som att jag kan göra vad som helst på planen, jag spelar med gott självförtroende.

"Spelar med stort självförtroende"

Häcken är inne i en fin period och har blandat sig i toppstriden. Det syntes också mot Elfsborg.

Yasin – en av förgrundsfigurerna – väggade sig igenom Elfsborgs försvar innan han dunkade in ledningen.

Sedan klackade han smäckert fram till Paulinho som gjorde några överstegsfinter innan han serverade Nasiru Mohammed som sparkade in 2–0 bakom Kevin Stuhr Ellegaard.

- Jag och alla i Häcken spelar med stort självförtroende och vågar göra saker och det leder till att det står 2–0, sade han till C More i halvtid.

Komfortabel resa

Elfsborg hade inte en av sina roligare matcher. Tidigt i andra halvlek åkte laget på en ordentlig törn i kampen för att jaga i kapp. Per Frick drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Häcken kunde därför fortsätta att föra spelet och Elfsborg förmådde inte att iscensätta någon form av anstormning framåt.

Andra halvleken blev en komfortabel resa för hemmalaget. Yasin var nära ett 3–0 mål efter att ha nickat ett inlägg som Stuhr Ellergaard lämnade retur på, den förvaltade inte Yasin utan föste den i famnen på målvakten. Adam Andersson kunde på tilläggstid smälla in 3–0.

I och med segern befäster Häcken sin tredjeplats och har nu sex poäng upp till Malmö, men med en match mer spelad.