Minnesotas Jordan Greenway lyckas inte få in pucken bakom Winnipegs Connor Hellebyuck.

Winnipeg vidare efter 5–0-seger

Winnipeg tog hem sin fjärde seger mot Minnesota i Stanley Cup och är därmed vidare till kvartsfinal i NHL-ishockeyns slutspel.

|

Vinnarlaget Winnipeg inledde 5–0-matchen med fyra mål under de tolv första minuterna i första perioden, då Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev och Joel Armia satte pucken bakom Minnesotas målvakt Devan Dubnyk. Det femte målet gjorde Mark Scheifele 32 sekunder in i sista perioden.

Connor Hellebyuck gjorde 30 räddningar i Winnipeg-målet och för andra matchen i rad släppte han inte in några skott från Minnesotaspelarna. Han utsågs till en av matchens bästa spelare, enligt nhl.com.

Devan Dubnyk ersattes av Alex Stalock efter att han släppt in de fyra första målen.

Brodin tillgänglig för VM

Att Minnesota nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att backen Jonas Brodin är tillgänglig för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Winnipeg, som vann matchserien med 4–1, kommer i kvartsfinalen att möta det lag som vinner matchserien mellan Nashville och Colorado.

Colorados Gabriel Landeskog gjorde ett av målen när laget vann över Nashville med 2–1.

Matchen var fortfarande mållös i mitten av tredje perioden, då Nick Bonino gjorde 1–0 för Nashville efter en målgivande passning från Mattias Ekholm.

Ledning för Nashville

Drygt fem minuter senare kvitterade Landeskog och Colorado hann, med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid, fastställa slutresultatet med ett mål av Sven Andrighetto.

I och med vinsten leder Nashville med 3–2 i matcher.

Även Philadelphia räddade sig kvar i NHL-slutspelet genom att vinna den femte matchen mot Pittsburgh med 4–2 och kommer att spela den sjätte matchen i serien på hemmais på söndag kväll, svensk tid.

Regerande mästarlaget Pittsburgh leder matchserien med 3–2.

TT

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Tampa Bay–New Jersey 3–1 i matcher (nästa match i Florida på lördag ).

+ Boston–Toronto 3–1 i matcher (nästa match i Boston, natten till söndag).

+ Washington–Columbus 2–2 i matcher (nästa match i Columbus på lördag).

+ Pittsburgh–Philadelphia 3–2 i matcher (nästa match i Philadelphia, på söndag).

+ Nashville–Colorado 3–2 i matcher (nästa match i Colorado natten till måndag).

+ Winnipeg–Minnesota 4–1 i matcher (Winnipeg klart för kvartsfinal).

+ San Jose–Anaheim 4–0 i matcher (San Jose klart för kvartsfinal).

+ Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher (Vegas klart för kvartsfinal).