Linköpings Pernilla Winberg var inte nöjd med domarinsatsen i den avgörande SM-finalmatchen.
Linköpings Pernilla Winberg var inte nöjd med domarinsatsen i den avgörande SM-finalmatchen.

Winberg frustrerad över Luleåutspel

Luleåtränaren Fredrik Glader gick ut i lokalpressen och satte press på domarna inför den tredje SM-finalen. Ett utspel som Linköpings stjärnveteran Pernilla Winberg ansåg gav effekt:

ANNONS
|

Domaren Katarina Timglas, som dömde SM-finalserien tillsammans med Gabriella Gran, var tidigare aktiv och spelade i landslaget ihop med Linköpings sportchef, förra stormålvakten Kim Martin Hasson.

Efter den andra finalen var Glader missnöjd med ett bortdömt Luleåmål och ifrågasatte om Timglas borde få döma SM-finalen när hon är kompis med Martin Hasson.

Winberg ansåg att Gladers utspel fick effekt i den tredje finalen.

- Jag tyckte att det speglade sig under matchen. Vi behövde spela tätt och inte ta billiga utvisningar, men vi åkte på dem ändå, sade Winberg.

ANNONS

Winberg, 29, gjorde sitt fjärde OS i Pyeongchang och har inte tagit beslut om framtiden ännu.

- Jag älskar hockey och spelar för att vinna. Det skulle kännas kul nu när damhockeyn har fått ett uppsving att man fick se det på fler ställen än bara här uppe i Luleå.

- Det skulle kännas skönt om man fick något tillbaka. Jag jobbar heltid vid sidan av hockeyn och det sliter, men som tur är har jag en bra chef så att jag kan kombinera båda. Vi har lite ersättning av Linköping, men det är inget man kan leva på. Så det skulle vara kul om vi fick det lite bättre i klubben.

TT

ANNONS