Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Venus Williams (höger i bild) och Serena Williams möter varandra i Indian Wells. Arkivbild.

Williams mot Williams i WTA-touren

Systrarna Williams kommer att möta varandra i den prestigefyllda turneringen i Indian Wells i WTA-touren.

- Vi måste möta varandra i den tredje rundan, och en av oss kommer att vara borta. Jag skulle föredra att möta någon annan, vem som helst, bokstavligen vem som helst, men det är okej, säger Serena Williams och tillägger att hon ska göra sitt bästa.

Serena och Venus Williams har mött varandra 28 gånger. Serena Williams besegrade systern i finalen i Australian Open i Melbourne förra året, då hon var gravid med sin dotter som föddes i september. Mötet blir det första mellan de båda sedan Serenas comeback efter 14 månaders frånvaro.

Serena Williams tog sig vidare genom att besegra nederländska Kiki Bertens med 7–6 (7/5), 7–5.

- Fantastisk comeback, kommenterade Venus Williams, som själv slog ut 35:e-rankade rumänskan Sorana Cirstea med 6–3, 6-4.

Williams-systrarna har en speciell relation med Indian Wells. 2001 lämnade Venus walkover i semifinalen mot sin syster. Det fick fansen att bua ut Serena under finalen, vilket gjorde att systrarna bojkottade turneringen under 14 år.

- Det har jag totalt släppt. För det första så känns 17 år som en evighet, säger Serena Williams på frågor om matchen som aldrig blev av.

På måndag får fansen en ny chans att se systrarna göra upp.