Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Serena Williams, USA, är två matcher från att skriva ny tennishistoria – först måste den snart 37-åriga legendaren besegra 28-åriga Anastasija Sevastova, Lettland, i nattens första US Open-semifinal.

Williams mot grand slam-rekordet: "Lång väg"

Serena Williams är två matcher från att bli den första på 45 år att vinna 24 grand slam-titlar. Men tennislegendaren ser inte förbi nattens US Open-semifinal mot lettiska skrällspelaren Anastasija Sevastova.

Serena Williams har inte vunnit en grand slam-titel sedan Australian Open-segern i januari 2017. Efter en tuff tid sedan barnafödandet för ett år sedan är amerikanskan återigen nära att skriva ny historia.

Efter finalförlusten (3–6, 3–6) mot tyska världsfyran Angelique Kerber i Wimbledon i juli väntar nu 18-rankade lettiskan Anastasija Sevastova i nattens inledande semifinal i US Open.

- Jag ser inte för långt framåt, jag menar det är fortfarande semifinalspel. Två gånger tidigare (i US Open) har jag slagits ut i kvartsfinal och då blickade jag heller inte för långt fram. Gran slam-turneringarna är så långa, säger Williams efter kvartsfinalsegern (6–4, 6–3) mot världsåttan Karolína Plísková, Tjeckien.

Snart 37-åriga Williams, tidigare dominant världsetta men nu rankad 26 efter 14 månaders frånvaro från WTA-touren, tar vid en turneringsseger i Flusing Meadows, New York, sin 24:e grand slam-titel.

I så fall blir hon den andra spelaren i tennishistorien att lyckas med det, efter Margaret Court som vann US Open 1973 och då tog sin 24:e stora titel. Under den första halvan av australiskans karriär var inte proffs välkomna i grand slam-turneringarna. Vilket gör amerikanskans bedrift än större.

- Oavsett om jag är i semifinal eller i final har jag en väldigt lång väg att gå. Det visade sig verkligen vara sant i Wimbledon, säger Williams.