Serena Williams, USA, i semifinalsegern mot Julia Görges, Tyskland, i Wimbledon.
Serena Williams, USA, i semifinalsegern mot Julia Görges, Tyskland, i Wimbledon.

Williams bröt finaltorka – kan ta 24:e titeln

Tennislegendaren Serena Williams är klar för sin första grand slam-final på ett och ett halvt år. Den 36-åriga amerikanskan besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal och nu kan Williams bli historisk.

ANNONS
|

23-faldiga grand slam-segraren Serena WIlliams blev mamma i september och gjorde comeback på WTA-touren i mars. Efter att ha tvingats lämna walkover på grund av skada i Franska mästerskapens åttondelsfinal i maj så har 36-åringen imponerat i årets tredje grand slam-turnering.

- Jag hade en väldigt tuff förlossning och har knappt klarat av att ta mig tillbaka. Under en tid kunde jag knappt gå till min egen brevlåda, säger Williams till Eurosport.

ANNONS

I semifinalen mot 13-rankade tyskan Julia Görges, som aldrig tidigare varit så långt framme i en grand slam-turnering, var Williams överlägsen. Matchen var över efter drygt en timmes spel sedan amerikanskan vunnit i raka set, 6–2, 6–4.

Williams är nu framme i sin första grand slam-final sedan turneringssegern i Australian Open, Melbourne, i januari 2017. Motståndare blir den 30-åriga tyskan Angelique Kerber, precis som i Wimbledon-finalen för två år sedan då Williams vann med 7–5, 6–3.

Kerber – som vann Australian Open och US Open 2016 – besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i raka set, 6–3, 6–3, i sin semifinal och är nu ute efter revansch, och sin första titel, i Wimbledon.

- Hon (Kerber) är en väldigt bra grässpelare, säger Williams om finalmotståndet.

Williams, sjufaldig segrare i Wimbledon, blir vid en ny turneringsseger historisk och tangerar Margaret Courts rekord på 24:a grand slam-titlar.

TT

Fakta: Flest grand slam-titlar

24: Margaret Court, Australien.

23: Serena Williams, USA.

22: Steffi Graf, Tyskland.

19: Helen Wills Moody, USA.

18: Chris Evert, USA, Martina Navratilova, USA/Tjeckoslovakien.

ANNONS