Får inte Warberg in pengar kan man få problem att fixa elitlicens - igen.
Får inte Warberg in pengar kan man få problem att fixa elitlicens - igen. Bild: PER WIKLUND

Wics likviditet tar stryk - söker extra bidrag från kommunen

Warberg IC drabbas hårt i coronatider. Därför söker klubben bidrag från Varbergs kommun - på en halv miljon kronor. - Vi hoppas på ett bra och positivt möte med kommunen, säger vice ordföranden Jonas Klavberg.

ANNONS
|

En lång ansökan sammanställd av Jonas Klavberg skickades in till kommunen den 15 maj.

- Jag såg att skrivelsen kommit in, men jag har inte lusläst den. Det är ett rop på hjälp om ekonomin, att de är i en annan sits med corona och följderna av det, säger kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkil (M).

Warbergsspelen, med cirka 350 lag anmälda, fick ställas in på grund av corona-pandemin, och enligt Wic förlorar man 2,5 miljoner kronor på att jätteturneringen inte blir av. Warberg har, förstås, också skickat in ett underlag till Riksidrottsförbundet som delar ut 500 miljoner kronor till drabbade föreningar i Sverige.

ANNONS

- Men vi är inte säkra på att få full täckning från RF. I går gick de ut med att det kommit in 4000 ansökningar. Förutsättningarna för de pengarna har ändrats sen de presenterades första gången. Därför känner vi oss tvingade att söka andra vägar för att hitta pengar helt enkelt, säger Jonas Klavberg i Warberg IC.

Ansökningstiden gäller nu även maj och juni.

- Vi har velat att RF ska vara tydliga med förutsättningarna. De kan bli ganska högt och lågt bland de som söker. En del gör exempelvis sina egna tolkningar när det gäller att betala tillbaka anmälnings- och deltagaravgifter, säger Klavberg vidare.

Betalar tillbaka till hundra procent

I Warbergsspelens fall betalar Warberg tillbaka hundra procent när det gäller just det.

- Det kostar såklart en massa pengar. Det är en stor intäktskälla för oss och det blir extremt uppenbart när man får ställa in.

Den 11 juni får klubben reda på vad utfallet blir från RF.

- Vi har som sagt skickat in underlag för det vi drabbats av (2,5 miljoner kronor), men sen hur de väljer att hantera det vet vi inte riktigt, säger Klavberg.

På tisdag nästa vecka ska Warberg också träffa kommunen och kommundirektören Carl Bartler.

- Det är bara ett diskussionsmöte med anledning av den ansökan vi skickat in. Vi får se vad som kommer utifrån det mötet.

ANNONS

Hur tuff är situationen för er?

- 2,5 miljoner är en massa pengar. Det påverkar både likviditet, tillgång till pengar, och slår mot resultatet - och då får vi elitlicensen att tänka på - igen. Alla föreningar går en oviss framtid till mötes. Man vet inte riktigt vad som ska hända och ske, säger Klavberg, vars Warberg har årsmöte i juni.

Tror du inte andra klubbar i stan kommer göra som er?

- Det vet jag inte. I vårt fall blir det extremt då vi har en väldigt stor turnering som slår hårt emot oss, men det finns de som har andra arrangemang också såklart.

ANNONS