Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Agnarsson, nyförvärv för Warbergs IC inför säsongen 2021/2022.
Målvakten Oscar Agnarsson, senast i norska Tunet, är Warberg ICs senaste nyförvärv inför den kommande säsongen. Bild: Warberg IC

Wic värvar målvakten Oscar Agnarsson från norska högstaligan

I helgen blev det klart att John Fransson skulle lämna och att Warberg IC skulle hämta in en ny målvakt.
I dag blev Oscar Agnarsson presenterad som Wics andra spelarförvärv inför nästa säsong.
– Det är en klubb som man velat spela i sedan man var liten, säger målvakten.

Målvakten John Franssons kontrakt med Warberg IC gick ut efter den nyss avslutade säsongen och parterna valde att inte förlänga avtalet. I helgen berättade sportchef Kimmo Eskelinen att de redan gjort klart med en ersättare, och på måndagen blev det officiellt.

Läs mer: Warberg-duon Subiabre och Fransson saknar motivation

Det blir 21-årige Oscar Agnarsson, närmast från norska Tunet, som bli Wics andra spelarförvärv 2021 efter Oliver Sandberg.

– Det känns jättebra. Det är en klubb som jag alltid velat spela i sedan jag var liten och jag har varit på en del läger i Warberg och så vidare, säger nyförvärvet.

Hade flera alternativ

Agnarsson var inte utan alternativ.

– Jag har snackat lite med Växjö och Fagerhult och lite andra, men det landade i Warberg. Det är väl på grund av Johan Astbrant (Warbergs nye huvudtränare) kommer hit, det är en coach jag känner igen. Samtidigt känner jag känner lite grabbar här och jag känner att jag kommer utvecklas bäst om jag går till Warberg känns det som, säger målvakten.

Vad är det med Johan som gör att du vill komma hit?

– Jag har alltid gillat Johan Astbrant. Han har tränat Linköping, där jag kommer ifrån, i många år och jag vet att han är bra på att utveckla unga spelare och vet vad han kan åstadkomma så det kändes rätt.

Bäste målvakten i division 1

Agnarssons karriär började i KFUM Linköping, och i Sverige har han gjort två säsonger med Onyx i allsvenskan och 2018–2019 blev han utsedd till division 1-seriens bästa målvakt när han spelade i Ledbergs IF.

De senaste två åren har han spelat för norska topplaget Tunet, som i den nyss avslutade säsongen blev bäst i grundserien i norska Elitserien innan slutspelet ställdes in på grund av coronapandemin.

Målvakten säger att nivån i den norska Elitserien är väldigt varierad, där de bästa lagen är i nivå botten av allsvenskan, medan andra lag håller nivå jämförbar med svenska division 2.

– Jag tror att det kommer gå bra att ta det här klivet, gör jag en bra försäsong så ska det gå fint. Jag har varit med och suttit på bänken i allsvenskan när jag spelade i Onyx så jag har sett lite hur nivån ligger. Sedan gjorde jag en bra säsong när jag spelade i Ledbergs i division 1 och vi fick kvala, så det känns bra, säger Agnarsson.

Vad är det för målsättning du kommer in med?

– Jag vill få så mycket speltid som möjligt, det är väl mitt mål, och sedan utvecklas så klart.

Kontrakt på två år

Agnarsson kommer nu att bilda målvaktspar med Adrian Kodelja den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

”Han är ung, hungrig och har målvaktsegenskaper som vi inte sett i Warberg på länge. Eftersom han är 194 cm lång så lever han mer på sin placeringssäkerhet och storlek än spektakulära tv-räddningar, och vi har aktivt sökt en målvakt med just de egenskaperna den här gången. Sen är han fortfarande väldigt ung och formbar, så jag är övertygad om att Niklas Nyman (målvaktstränare) har en hel del detaljer att arbeta med så att Oscar kan utvecklas och bli ännu bättre. Precis likt föregående säsonger kommer vi få en tuff konkurrenssituation på målvaktssidan, men det är en trygghet att ha två bra målvakter i truppen.”, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande.

Läs mer: Warberg värvar Oliver Sandberg från Skattkärrs IK

Läs mer: Stora förändringar att vänta i Warbergs trupp

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här