Warberg IC vann första mötet mot Hagunda och tog därmed kommandot i kvalet till SSL. På onsdag är det dags igen när de möts på Hagundas hemmaplan.
Warberg IC vann första mötet mot Hagunda och tog därmed kommandot i kvalet till SSL. På onsdag är det dags igen när de möts på Hagundas hemmaplan. Bild: Annika Karlbom

Wic-tränaren positiv inför andra mötet med Hagunda

I och med 10-4-segern på påskdagen tog Warberg IC grepp om taktpinnen i kvalserien till SSL. På onsdag bär det av mot Hagunda för andra mötet – och känslan inför är god.
– Vi hoppas kunna rida vidare på senast, säger Wic-tränaren Anton Drake.

ANNONS
|

När söndagens första kvalmöte mellan Warberg och Hagunda var slut stod det klart att Wic tagit kommandot i kvalserien till SSL.

Detta då de till slut vann med hela 10-4. Trots de stora siffrorna räknar Wic-tränaren Anton Drake med hårt motstånd när de på onsdag åker till Hagunda för match två.

– Det blir en tuff match såklart, för även om det blev 10-4 senast speglade det inte riktigt matchbilden. Vi räknar med att de är revanschsugna så vi måste prestera på topp, säger han.

Utnyttja ytorna bättre

För att lyckas med det ska de ta vid där förra matchen slutade.

– Vi behöver få träff på de saker som vi gjorde bra senast. Det blir en nyckel att sätta vårt försvarsspel. Dessutom vill vi driva upp tempot för vi kan vinna mycket på vårt spel med boll.

ANNONS

Var det något som ni inte var nöjda med senast?

– Vi löste inte riktigt deras presspel och där gjorde de två mål, säger Anton Drake och fortsätter:

– Det gäller att vi är medvetna om vilka ytor som skapas och sedan att vi försöker använda dem så mycket som möjligt.

Hur är läget i truppen inför matchen?

– Det är bra, alla är tillgängliga.

En potentiell matchvinnare

I första kvalmötet var det kanske framför allt målvakten Adrian Kodelja som blev matchvinnare efter att ha bidragit med flera avgörande räddningar.

– Det är klart att Adrian gjorde en jättebra match men samtidigt var det många som klev fram. Bland annat gjorde Mattias Kongstad en väldigt bra match. Vi har en bra bredd så det skiftar lite från match till match vilka som kliver fram.

I andra mötet ser Anton Drake goda möjligheter till att en särskild spelare ska kunna bli avgörande sett till vilka sårbarheter motståndarna har.

– Med tanke på hur Hagunda spelar blir det stora ytor vilket passar Filip Erheden väldigt bra, så det hoppas vi kunna använda extra mycket.

Med en seger i ryggen är Wic-tränarens känsla positiv inför onsdagens match.

– Känslan är bra men samtidigt duggar matcherna tätt. Det känns givetvis bra efter senast då vi lyckades vinna med så stora siffror, så vi hoppas att vi kan rida vidare på det.

ANNONS
ANNONS