Wic snuvades på sin revansch

Det som började så bra fick ett snöpligt slut. Allt satt där det skulle hos Wic. Ändå slutade det med 3–4 mot Linköping.

|

Innebandy: SSL dam

Det var två laddade lag som klev in på planen i Folkungahallen i Linköping. En viktig match för Warberg ICoch hungern efter revansch sedan förlusten i höstas syntes redan från start.

Efter knappt sju minuter satte Therese Arnessonförsta målet i matchen, assisterad av Linn Johansson.

– Vi visste innan vi kom hit att det skulle vara sextio minuters krig, från början till slut, sa Wic:s tränare Patric Löfborg.

Wic fortsatte gå hårt åt Linköping och briljerade med ett snyggt passningsspel.Hemmalaget, som överraskades av det starka motståndet fick kämpa i försvaret och lyckades inte riktigt komma upp i nivå i sitt anfall. De få chanser de fick stoppades av en stabil Hanna Svenssoni mål.

Resterande minuter av första perioden bestod av en hård kamp. Wiclyckades hålla nollan till pausvilan.

– Vi hade ett bra spel, framför allt i försvaret. Men det var hela tiden små marginaler som gjorde att vi inte lyckades få till de där extra målen, sa Patric Löfborg.

Andra perioden bestod av lika mycket kamp. Linköping inledde med att kvittera. Men efter ett väl arbetat kontringsspel tog Wic tillbaka ledningen då Johanna Johansson skickade in bollen i nätet, assisterad av Malin Pettersson. Wic satte press på hemmalaget ännu en gång och den här gången blev de märkbart stressade över underläget, trots ett allt jämnare spel.

Den kvitteringen som hemmapubliken väntat spänt på sedan Wic tog över ledningen i andra kom till sist, fem minuter in i tredje perioden Ytterligare fem minuter senare tog Linköping också ledningen med 3-2.

– Vi blev sega. Vi hade sjukt mycket lägen men vi slarvade bort dem, sa Linn Johansson.

Patric Löfborg höll med.

– Vi skulle stundtals ha varit ännu hetare och mer kliniska i våra avslut.

Ledningen sänkte Wic:s självförtroende rejält och den extra växel som hade behövts läggas in syntes aldrig till. Istället ökade Linköping på ledningen med ytterligare ett mål.

– De är ännu tuffare när de väl leder och svåra att komma igenom i försvaret, sa Therese Arneson.

Warberg gav dock inte upp helt, Warbergs Andrea Envall kom till undsättning och reducerade till 4–3. Därefter var det tre nervkittlande minuter som återstod av matchen. Linköping tog till sist hem segern.

– Både jag och laget kan bättre, sa Linn Johansson.

– Just nu känns det väldigt tungt, vi slarvade bort tre poäng, sa Patric Löfborg.

Linköping 4

Warberg 3

(0–1, 1–1, 3–1)

Första perioden: 0–1 (6.53) Therese Arneson (Linn Johansson).

Andra perioden: 1–1 (7.51) Amanda Larsson (Anna Wiman), 1–2 (Johanna Johansson (Malin Pettersson).

Tredje perioden: 2–2 (5.15) Anna Wiman, 3–2 (9.32) Anna Wiman (Sofia Haglund), 4–2 (11.27) Amanda Ljunggren (Caroline Hansen), 4–3 (16.00) Andrea Envall (Malin Arneson).

Utvisning, Wic: 13.51 Linn Johansson, 2 min (slag).

Skott: 31–19 (13–6, 6–4, 12–9).

Domare: Percy Lundkvist, Karlstad och Pierre Malmgren, Karlskoga.

Publik: 183.

Så var matchen

Högt tempo från början till slut.

Här gällde det att inte titta bort en enda minut. Båda lagen kändes maxade.

Wic fick en väldigt bra start och lyckades hålla Linköping borta från målet fram till några minuter in i andra perioden. Något som kan vara svårt att göra med ett så pass fysiskt lag som Linköping.

Andra perioden var betydligt jämnare och matchen avslutades med att Linköping fick dominera hela sista perioden.