Wic:s Erheden får debutera i U19-landslaget

Warbergs Filip Erheden är uttagen i U19-landslaget. Den här gången ska även Sverige spela landskamper. - Det ska bli kul, säger han.

ANNONS
|

Filip Erheden, 18, har tidigare varit kallad till Sveriges U19-landslag. Men då har det inte varit några landskamper. Annat blir det den 16-18 oktober.

Om två veckor spelar landslaget dubbelmöten med Tjeckien och Schweiz i Euro Floorball Tour. Vanligtvis brukar även Finland vara med, men karantänsregler sätter stopp för finskt deltagande. Erheden är en av 25 svenska spelare som har blivit kallad till turneringen.

– Det är kul såklart. Det ska bli roligt att känna på riktiga landskamper, säger Warberg IC-spelaren.

Talangen, som spelar center i Wic och forward i landslaget, berättar den här turneringen inte är det stora målet. Det ligger längre fram i tiden, närmare bestämt i slutet av april nästa år. Då äger U19-VM i Tjeckien rum.

ANNONS

– Det här är lite mer än förberedelseturnering och det kommer även en Finnkamp framöver, före VM. Men man vill alltid vinna varje match.

Till VM kommer det att vara färre spelare i truppen. Men Erheden hoppas redan nu på att knipa en plats till mästerskapet.

– Målet har varit, och är, att vara i bra form och redo när VM:et kommer. Det är inte jättemånga gubbar som den ska bantas ned med för att det ska bli en VM-trupp, säger 18-åringen och fortsätter:

– Mina chanser ser relativt goda ut, men ingenting är klart. Det gäller att fortsätta hålla uppe nivån och visa att man hör hemma här.

ANNONS