Amanda Karlsson, försvarare i Warberg IC.
Försvararen Amanda Karlsson, 19, lyfts upp i Warberg IC:s SSL-lag inför säsongen 2021/2022. Bild: Warberg IC

Wic lyfter upp egen produkt: ”Har stora möjligheter att etablera sig”

19-åriga Amanda Karlsson tar nästa kliv i sin innebandykarriär. Backen flyttas upp från Warbergs allsvenska lag till Warbergs SSL-lag.
– Det känns såklart superroligt och motiverande att få chansen att spela innebandy på den högsta nivån, säger hon.

ANNONS
|

Förra säsongen blev det bara sex matcher i damallsvenskan innan serien stängdes ner. Då fick 19-åriga Amanda Karlsson ta klivet upp och börja träna med Warberg IC:s SSL-lag i stället.

Nu lyfts hon upp permanent i SSL-laget inför nästa säsong.

– Som liten såg jag upp till A-lagsspelarna när man var på varje match och hejade, så det känns jättekul att få vara en del av det laget nu. Extra roligt kommer det såklart bli att spela SSL för min moderklubb som fostrat mig till den spelaren jag är i dag, säger Karlsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Dotter till VM-guldmedaljör

Karlsson, som är dotter till tidigare landslagsstjärnan Mathias ”Bult” Larsson, beskriver sig själv som en bollskicklig spelare med god spelförståelse.

ANNONS

– Förväntningarna på kommande säsong individuellt är såklart att ta en backplats och vara en given spelande spelare. Lagmässigt så kommer målet vara att komma så högt upp i tabellen som möjligt och att ta vara på varje match och poäng.

”Amanda tillhör nästa generation”

Wics klubbchef Emil Risberg om beslutet att lyfta upp Amanda Karlsson i SSL-laget:

– Amanda tillhör nästa generation som med rätt träning och matchning har stora möjligheter att etablera sig som en etablerad SSL-spelare. Hon har helt rätt inställning till sitt idrottande, vilket är en förutsättning ifall man vill ta det sista steget till eliten, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Läs mer: Amanda Johansson kan få fira tio år i Warberg IC

Läs mer: Ida Örnqvist vänder hemåt efter fyra säsonger i Warberg IC

ANNONS