Joel Birgersson hade en bra dag i SWC när Wic vann med 9-4,
Joel Birgersson hade en bra dag i SWC när Wic vann med 9-4, Bild: KRISTER ANDERSSON

Wic dödade matchen snabbt

Warberg dödade all spänning - redan efter en period. - Vi sa att vi skulle gå ut och visa att vi är det bättre laget, sa Joel Birgersson.

ANNONS
|

Det var ändå serietrean Onyx som kom på besök. Men Wic malde ner motståndet genom att överlista deras försvarstänk. 5-0 efter första perioden var en hygglig utdelning!

- Vi får bra grepp om hur de spelar sitt försvar. De kör man-man och när vi har mycket rörelse då skapar vi fina ytor och sätter dit lägena också, sa Birgersson den yngre som totalt i matchen stod för fyra mål och en assist.

- Jag har gjort lite poäng i Warberg IBF, men inte så många i Allsvenskan, skönt att det förhoppningsvis lossnat nu, sa Joel Birgersson.

Joel Berg i samma kedja stod för 1+3,

ANNONS

- Det är första matchen med Joel. Sedan hade vi Axel (Körberg) samt Vidar (Tirén) på backen med Oliver Ohlsson. Jag tycker vi haft bra kemi senaste veckorna, det är bara det att vi inte fått in bollen.

Matchen slutade med klar 9-4 seger och den 16:e trepoängaren den här säsongen.

- Det kändes aldrig farligt. Sen vill vi spela bra en hel match och inte bara stundtals. Det är det vi ska öva på nu så vi blir som bäst till kvalet.

810 personer såg matchen. En del hade sett handboll innan, men Birgersson sa:

- Det är ju ungefär det snittet som vi brukar ha på våra matcher och publiken gör ett bra jobb.

ANNONS