Warbergs oväntade förlust mot jumbon Onyx

Efter storsegern mot Lillån var det tänkt att Warberg skulle städa av jumbon Onyx. Men så blev det inte alls. - Vi gör samma misstag som vi gjort tre, fyra gånger under säsongen. Man trodde vi skulle ha lärt oss, säger Filip Erheden.

ANNONS
|

– Orka sista! Bara en minut kvar! skanderades det från Onyx bänk.

När sedan slutsignalen ljöd och det stod 2-3 på matchtavlan utbröt rena rama tv-pucksvrålet hos motståndaren som tog sin blott tredje seger för säsongen.

Men att ta den mot Warberg var förstås en skalp som hette duga.

Mitt i all besvikelse satt Filip Erheden på sargkanten. Han visste hur Onyx kände sig när de omringade gigantkeepern Adam Brodén.

– Det är kanske inte roligaste sättet att vinna på, men det finns inga goare sätt när man försvarar sig en hel match och vinner, säger Filip Erheden.

Den här söndagen blev det uddamålsförlust för Wic. Motvinden var tydlig redan i första perioden. John Fransson tvingades plocka ut tre bollar ur sin kasse. Han tappade även in en boll. Hade innebandyn anammat VAR så hade underläget varit 0-4, men domarna viftade avvärjande.

ANNONS

– Vi måste vara med från start. Vilka vi än möter ser de oss som vinnare. Det handlar om att ge oss själva chansen att vinna, men det gjorde vi inte idag, fortsätter Filip Erheden.

Onyx spelade efter sina resurser. De sjönk ner lågt på egen planhalva och lät Warberg ta avslut från distans eller kanter. Åtminstone i de två första perioderna.

– Vi håller inte den nivå vi vill nå upp till. Vi tror att vi är världsmästare efter en seger. Alla får gå hem och rannsaka sig. Det är där vi landar, säger tränaren Anton Drake.

Andra perioden slutade mållös. Här träffade Warberg inte bara ramen två gånger (Jesper Larsson och Isak Stöckel). Man sköt sig själva i foten också genom att åka på tre utvisningar, varav två på Simon Nilsson.

– Samtidigt städar vi av dem. Visst, det blir orytmiskt, men samma sak där. Vi kan inte stå och skylla på domaren efter en match där vi bara gör två mål framåt. Vi ska kunna ha tre powerplay emot oss och ändå vinna, säger Drake utan omsvep.

I tredje perioden tog Filip Erheden tag i grejerna. Han svarade för en briljant framspelning till Isak Stöckel som reducerade till 1-3. Sedan satte han en kylig straff som Filip Kalentun jobbat fram på egen hand. Erheden hade dessutom ett skott som tog i överliggaren.

ANNONS

– Man får väl hooka om klubban så man träffar mål...

Han var dock inte ensam sumpare i laget. Mattias Kongstad hade flera bra lägen, men slarvade i de avgörande momenten. Syret tog ganska snabbt slut hos Onyx och Warbergs momentum var tydligt i allt - utom när det gäller effektiviteten.

ANNONS