Från vänster i bild: Kent Göransson, Cecilia Andersson och Stefan Smedberg
Från vänster i bild: Kent Göransson, Cecilia Andersson och Stefan Smedberg Bild: Warberg IC

Warbergs nya ledarstab är satt - inför nya roller

Till slut har Warberg en lösning på plats inför nästa års spel i SSL. Ledarstaben består nu av fyra personer, varav en är helt ny.
– Det ska bli spännande! Annars hade jag inte tackat ja, säger assisterande tränaren Cecilia "Cilla" Andersson.

ANNONS
|

Det krävdes en del övertalning och till slut så nappade hon på uppdraget.

– Vi hade ett litet samtal förra året jag och Emil (Risberg), men då passade det inte riktigt. Jag var inte "på" det då. Nu känns det som det är läge. Alla är sugna på innebandy efter knappt ha varit i en hall på ett år. Då kittlar det lite extra, säger Cecilia Andersson till HN mitt emellan ett teams-möte och träning med damlaget.

I förra veckan blev det officiellt att Kent Göransson inte skulle fortsätta som huvudtränare i Warberg. Samtidigt framkom det att han ändå skulle finnas kvar på något sätt.

ANNONS

Nu vet vi hur.

Göransson blir nästa säsong assisterande tränare i en större ledarstab.

– Det här laget har bara nått en bit på sin resa och jag är väldigt tacksam att jag kan vara med och bidra till den utveckling som både spelare individuellt och laget som helhet står inför, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Stannar gör också Stefan ”Bagarn” Smedberg som nu tar rollen som matchcoach.

– Min nya roll som matchcoach känns otroligt spännande, det är verkligen en roll jag tycker om, och där mina ledaregenskaper kommer till sin rätt, säger Smedberg i en kommentar.

Emil Risberg blir manager

Huvudtränare då? Nej den rollen finns inte i Warbergs upplägg. Däremot blir klubbchefen Emil Risberg manager för damlaget. Tidigare var Risberg sportchef för damverksamheten.

– Det känns jättebra, vi får kontinuitet i staben och får behålla delar av den. Sen adderar vi också ”Cilla”. Det har varit en fråga för oss att få in en kvinna i staben, men hon har också en erfarenhet och en relation till klubben sedan lång tid tillbaka som är väldigt värdefull, säger Risberg.

– Att jobba ihop med de här tre musketörerna, det känns som en fruktansvärt bra kompetensmix. Delat ledarskap är något jag tror mycket på, fortsätter Cecilia Andersson som tror att hon kan komma in med lite nya perspektiv.

ANNONS

– Som kvinna och leda tjejer tror jag är ett plus bara det. Jag vet hur tjejer tänker och fungerar och har spelat själv och vet vilka hjärnspöken man hade när det var match. Det är svårt att skapa den förståelsen för någon som inte upplevt det själv. Jag tror inte man tänker likadant som kille och tjej när man ska prestera.

Cecilia Andersson har verkat inom Hallands Innebandyförbund från och till sedan mitten av 90-talet. Det finns få halländska spelare som inte passerat hennes väg.

– Sen har jag haft lite andra uppdrag och utbildat mig under tiden, men jag har alltid fallit tillbaka till innebandyn som ligger mig varmt om hjärtat.

En del av spelarna har hon redan haft i sina led.

– Malin Andersson och Andrea Envall hade jag i Jas-laget. Och Julia Gustafsson när jag var två år i Träslövsläge. Nellie (Wilhelmsson), Amanda (Karlsson) och Maja Nakamura har också varit i distriktslagsverksamheten när jag varit där.

Hur känns det att ta klivet upp till Superligan?

– Det har varit en liten tanke som man alltid velat prova på. Som ledare är det ett hedersamt uppdrag.

Under våren beskrev Emil Risberg det som ”inte hållbart i längden” att vara både klubbchef och sportchef för damerna.

ANNONS

Hur är svaret nu när det gäller manager och klubbchef?

– Det är väl ungefär samma svar som då. Vi får försöka använda de kompetenser vi har och för att få ihop pusslet var det här den lösningen som fungerade. Jag jobbade mot ledarstaben även i fjol, men kanske inte lika mycket som det blir det här året. I den här konstellationen kommer det bli tydligare, säger Risberg.

Kommer du finnas med nere vid plan?

– Nej det är inte tanken. Matchcoachningen ligger till hundra procent hos ”Bagarn”. Sen finns det en fördel i att vara många att man får täcka upp för varandra. Alla de andra tre har civila yrken vid sidan om.

ANNONS