Warbergs match mot Lindås uppskjuten efter misstänkt coronafall

Warberg IC skulle spelat match på torsdag. Men Lindås har stängt ner sin verksamhet efter ett misstänkt coronafall – och mötet skjuts upp.

ANNONS
|

Warberg IC vann i söndags mot Åby Oilers med 8–4 i allsvenskan.

På torsdag var det tänkt att laget skulle spelat sin nästa match. Men så blir det inte.

Hemmamötet med Lindås är uppskjutet. Göteborgsklubben har bommat igen verksamheten tillfälligt efter ett misstänkt fall av covid-19 i föreningen.

– För någon vecka sedan hade de ett coronafall. Mot Karlstad i helgen tror jag också att de hade någon spelare borta. Efter det så har en person visat coronaliknande symtom, så de har stängt ned hela verksamheten i väntan på svar. Det är inte säkert att det är ett coronfall, men om de är det så de tillbringat hela bussresan till Karlstad ihop, säger Jonas Gustafsson, tränare i Warberg IC.

ANNONS

När fick du beskedet?

– De hörde av sig till oss i går om det här. Vi föreningar försöker hjälpas åt och de vädjade till oss om att flytta fram matchen eftersom de stängt ner sin verksamhet.

Regelverket säger att det krävs minst tre konstaterade fall av covid-19 för att Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott ska pröva ärendet. Men klubbarna kan komma överens om att flytta fram matchen ändå, vilket Lindås och Warberg har gjort.

Matchen mellan Warberg IC och Lindås är i stället tänkt att spelas den 10 december. I och med beslutet att flytta fram matchen väntar nu en tids spelledighet för Wic. Hallandslaget spelar härnäst mot Malmö den 21 november.

ANNONS