Warbergs möte med Åstorp/Kvidinge uppskjutet

Bussen var redan framme i Skåne. Då sköts Warberg IC:s möte med Åstorp/Kvidinge upp.
– Nu börjar man bli lite trött på det här, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

ANNONS
|

Warberg IC åkte under lördagen ner till Skåne för att ställas mot Åstorp/Kvidinge.

Resan gick bra. Laget var förberett på match och hade precis ätit.

Då kom beskedet om att mötet flyttas fram.

– Två timmar före matchstart informerade Åstorp oss om att de har fått ett bekräftat coronafall. De ställde frågan om hur vi såg på att spela eller inte spela, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen.

Var det naturligt att skjuta upp matchen?

– Det gick extremt snabbt. Nu sitter inte jag på alla förhandsinformation, men de ska ha haft ett antal spelare i karantän i veckan. Jag kan tycka att de kunde informerat oss om det tidigare så hade vi kunnat ta ett beslut om detta innan. Nu får vi reda på det två timmar match och har redan betalat buss och mat och domarkostnader.

ANNONS

Det är alltså ytterligare en match som skjutits på framtiden. Kostnaderna för resan är troligtvis bara att acceptera.

Wic-sportchefen börjar bli lite less på situationen.

– Det är inte bra. Nu börjar man bli lite trött på det här. Det blir lite lotteri inför varje match, om den ska bli av eller inte. Jag har själv inte pratat med Åstorp. Men i mitt tyckte kunde de informerat oss om det här tidigare i veckan eftersom de har haft spelare som har varit sjuka.

– Jag vet inte, men förbundet får nog titta över helheten nu. Om vi ska fortsätta spela får vi nog ha ett annat regelverk än det som är nu.

Vad kan förbundet göra?

– Jag vet inte. I går (läs fredag) kom ännu skarpare restriktioner på vad man ska göra och inte. Då kan man fråga sig om vi ska hålla på med idrott över huvud taget. Jag har också läst debatten om att elitidrott ska fortgå för att det är en yrkesverksamhet. Det är en sanning med modifikation. Våra spelare är inte heltidsproffs. Det är invecklad situation till alla.

Det låter inte som att du helt negativt inställd till att skjuta upp säsongen.

– I alla fall ta ett uppehåll. Det kunde vi gjort för länge sedan när det började eskalera. Nu blir det ingen rytm på något sätt. Det är inte på liv och död vi håller på. Det är viktigt med idrott, men det är viktigare att ungdomar får röra sig än att elitlaget får fortsätta spela.

ANNONS

Kommer du prata med Åstorp?

– På något sätt. Nu är det sent att göra någonting till matchen i dag. Jag tycker inte att det känns riktigt bra för något lag. Det är en svår situation. Vi vill absolut inte riskera någonting genom att spela. Det blir lite konstigt när det är upp till klubbarna att styra detta själva. Och jag tycker att de kunde informerat oss i veckan om läget så att vi kunde tagit ett gemensamt beslut.

Hur blir det nu? Det är ett antal matcher som skjutits upp.

– Nu har vi inte hittat något nytt speldatum än. I det här fallet hade vi tre matcher på sex dagar, så rent sportsligt är det inte någon fara för vår del. Nu har vi spelat på onsdagen och ska spela på måndag.

ANNONS