Warbergs IC:s Filip Erheden och Mattias Kongstad.
Warbergs IC föll tungt borta mot Örebrolaget Lillån. Bild: Krister Andersson

Warbergs IC förlorade tungt borta mot Lillån

Det blev en dyster historia för Wic tränare Jonas Gustafsson under säsongens första bortamatch. Lillån vann till slut med 9-8.

ANNONS
|

Resultatet blev inte vad tränare Jonas Gustafsson hade hoppats på när laget begav sig till Örebro för att ta sig an Lillån i första bortamatchen för säsongen. Wic hamnade i ett 0-2-underläge efter bara några minuter och efter första perioden ledde Lillån med 6-3.

– Vi kommer inte alls bra in i den här matchen. Vi har dålig energi, dålig närvaro, dåliga värderingar både med och utan boll, sade Gustafsson efter matchen.

Warbergs IC kom ikapp

Efter andra perioden ledde Lillån med ytterligare ett mål, och ställningen var 9-5 till hemmalaget inför matchens sista period. Där tog det däremot stopp för Lillån som inte lyckades göra några fler mål. I stället kunde Warberg knappa igen, men nådde inte riktigt hela vägen. Wic fick lämna Örebro med en 8-9-förlust och Gustafsson var allt annat än nöjd.

ANNONS

– Det är så fruktansvärt dåligt den första delen av matchen. Det blir inga poäng och vi är inte värda några poäng. Den här matchen är inte värd. Den är katastrof från från sida

Mattias Kongstad tremålsskytt

Mattias Kongstad gjorde två av de tre Wic-målen i tredje perioden, men är trots det inte speciellt nöjd över sin insats.

– Det är väl godkänt, men det är inte tillräckligt bra.

Vad hände i ert spel i första perioden?

– Det är jättesvårt att sätta ord på det. Hade vi vetat det så hade vi ändrat på det tidigt. Vi är inte riktigt där 100 procent, det är där felet är, sade Kongstad.

– Det handlar ju om att inte sätta sig i den sitsen. Att spela innebandy från start. Det finns många lärdomar att ta med från den här matchen. Det är bara att stänga och gå vidare, sade Gustafsson.

Läs mer: Warberg inledde säsongen med tre poäng mot Karlstad

ANNONS