Alexander Johansson var oförstående till matchstraffet
Alexander Johansson var oförstående till matchstraffet Bild: robert boman 730606

Warbergs Alexander Johansson fick matchstraff i premiären

Det var en grinig premiär mellan Warberg och Karlstad. Och ett omtvistat matchstraff på Warbergs Alexander Johansson rörde upp känslorna.
– Det kan vara den löjligaste utvisningen jag fått i hela min karriär, sa Johansson.

ANNONS
|

Andra perioden var drygt två minuter gammal när Alexander Johansson kolliderade med Karlstads Robin Lennartsson vid mittpunkten. Domarna signalerade direkt för en 2+2-utvisning, men sedan följde en lång diskussion.

– Jag trodde de diskuterade om det ens skulle bli utvisning, sa Johansson som istället fick se det röda kortet plockas upp. Matchstraff.

– Det kan vara den löjligaste utvisningen jag fått i hela min karriär. Till och med deras lagkapten kommer fram och ber om ursäkt för att det blev 2+2 i första läget, det säger det mesta, sa Johansson.

Hur upplevde du situationen?

– Det är en 50/50-duell där jag går in framför honom och han väljer att gå ner på huk. Min arm träffar hans huvud och då anser domarna att det är farligt spel. Jag anser att han har ansvar för sin egen kropp. Sen träffar jag inte ens honom, inte någonstans på min egen kropp känner jag att stöter emot något.

ANNONS

Matchstraffet bokfördes enligt den mildaste graden och Johansson är således inte avstängd i Warbergs nästa match.

– Det känns jättetråkigt. Jag kände mig het och hade många poäng i kroppen, istället får man inleda så här. Det känns tråkigt och orättvist, sa forwarden.

Läs mer: Mattias Kongstads tre mål låg bakom premiärsegern

ANNONS