Wic hoppas få segerjubla igen.
Wic hoppas få segerjubla igen. Bild: Annika Karlbom

Warberg vill förlänga segersviten mot Lerum

Fyra segrar raka segrar. Warberg IC har vind i seglen inför mötet med Lerum.
– Vi är i gott slag just nu, säger tränare Anton Drake.

ANNONS
|

Åby, Lindås Rasta, Åstorp/Kvidinge och Lagan i torsdags. Det är lagen som Warberg IC besegrat i sina fyra senaste matcher.

Nu vill laget förlänga vinstraden mot Lerum på bortaplan – ynka två dagar efter 4–3-seger i mötet med Lagan.

– Vi ser gärna att matcherna duggar tätt när vi tycker att vi är i slag. Vi ser fram emot matchen även om det är en av de tuffare matcherna på pappret. De har ännu bättre form än oss med sex raka segrar. Det kommer att bli en tuff och förmodligen ganska välspelad match, säger Anton Drake och fortsätter:

– Vi har känt att vi hittat någonting de senaste matcherna, framför allt försvarsmässigt, som gjort att vi kunnat kontrollera dem på ett bra sätt.

ANNONS

Vad behöver ni se upp med mot Lerum?

– De har en extremt stark förstaformation med Joel Ekström som leder poängligan och Oskar Johansson som är en klassback. Det är ett spelskickligt lag som är duktigt på att luckra upp uppställda försvar, vilket inte är så vanligt att man lyckas med i den här serien, säger Drake och tillgäller:

– Det blir en helt annan typ av match än den mot Lagan, som var ett lågt stående försvar som ville kontra. Nu möter vi ett offensivt skickligt lag. Generellt gillar vi när det är högt tempo. Om Lerum passar oss bättre eller sämre?

I mötet med Lagan var Philip Subiabre och Simon Nilsson borta, men de är nu tillbaka. Nyckelspelaren Mattias Kongstad är inte tillgänglig på grund av sjukdom.

ANNONS