Warberg vann stort mot Lagan i Allsvenskan Södra

Efter nästan fyra veckor utan match och en rockad i ledarstaben var det åter dags för Warberg att kliva in i hetluften. Och det blev en storseger direkt.

ANNONS
|

Matchen var dock ingen ensidig historia, inte så som man kan tänka efter att ha sett slutresultatet. Lagan hängde med bra i två perioder och Warberg hade svårt att få igång spelet.

– Det krävdes att hålla nivån över 60 minuter för att mala ner Lagan, säger nye huvudtränaren Anton Drake och fortsätter:

– Andra perioden var viktig. Vi gjorde ingen superperiod men vi gör två mål i uppställt spel och släpper inget, där stabiliserade vi upp matchen.

Men i sista perioden släppte allt. Efter Joel Birgerssons mål till 6-3, hans tredje i matchen, kändes segern klar och hemmaspelarna kunde släppa loss. Och som de gjorde det.

ANNONS

– Vi bjuder inte på lika många lägen samtidigt som vi får utdelning på våra chanser, säger fyramålsskytten Joel Birgersson.

Allt släppte för Warberg

Det var nästan gammal klassisk ”raggarinnebandy” under slutet av matchen där lagen turades om att kontra på varandra. Men orken och snabbheten satt i hemmaspelarnas ben. Det blev inte tvåsiffrigt, men borde nog ha blivit.

– Det var något som föll ner från axlarna på killarna. Samtidigt har vi mycket att jobba med, vi är inte färdiga på något sätt, säger Anton Drake.

Till slut blev det 9-3 till Warberg i lagets första match på nästan fyra veckor. Lägg på coronasmittan och ett tränarbyte och det är nästan som en ny säsong för spelarna.

– Det var lite struligt de första träningarna, känslan mellan klubba och boll satt inte riktigt. Men det kommer snabbt tillbaka, säger Joel Birgersson.

Vad känner du om allt som hänt i ledarstaben?

– Det blir lite skillnad nu, det räcker att säga så.

Är det någon skillnad i hur ni spelar?

– Vi har inte ändrat någonting i själva spelet, det är väl kanske lite annat som det blir skillnad på.

Efter alla matchflyttar väntar nu två matcher till innan jul och sen sex matcher på drygt tre veckor i januari.

ANNONS

– Vi har gjort en jättebra försäsong och har ett brett lag. Vi kan gå runt på mycket folk och måste ha tålamod när vi möter lag som står lågt. Det gäller idag och det gäller mot många lag i serien, avslutar Anton Drake.

Läs mer: Därför valde Warberg att byta tränare

ANNONS