Warberg vann med uddamålet mot Nacka Wallenstam

Det var jämnt, böljande och kanske inte så välspelat. Men den här gången studsade bollen med Warberg som tog en ytterst viktig trepoängare.
– Vi gav oss fan på att vi skulle ha den här segern, säger tvåmålsskytten Andrea Envall.

ANNONS
|

”Det var ingen jättevacker innebandy”. Så summerar Andrea Envall matchen mot Nacka och det är lätt att hålla med. Men likväl var det underhållande och jämnt.

– Nacka är ett roligt lag att möta och de är bättre än sin tabellplacering (näst sist), säger tränare Kent Göransson.

Lagen följdes åt matchen igenom och det saknades inte chanser att avgöra. Warberg hade flera bra lägen som täcktes bort och i andra änden träffade Nacka stolpen eller en storspelande Hanna Svensson.

Men avgörandet skulle komma till slut. Och självklart var det poängdrottningen Sandra Hawerman som slog till med fem minuter kvar.

ANNONS

– Oerhört skönt att kunna bidra när det gäller så mycket. Jag hade haft några liknande lägen innan i matchen så det var skönt att få sätta dit den sista, säger Hawerman som efter en omställning kom igenom från högersidan och placerade in bollen.

Nacka nära att kvittera

De sista fem minuterna blev gastkramande när Nacka tryckte in boll efter boll. Men när väl målvakten lämnat kassen lyckades gästerna aldrig etablera en sista forcering. Warberg höll undan.

– Självklart har vi lite tur i slutet, men det måste man ha ibland. Arbetsinsatsen är enorm från laget, säger Kent Göransson.

Matchen igenom var det mycket skott från Nacka som vållade problem för Warberg med att skapa trafik framför kassen om hockeytermen ursäktas.

– Vi pratade om hur vi skulle hantera det och i sista gjorde vi det jättebra. Zonen framför vår kasse ska vara vår och ingen annans. Vi ska inte stå och spela padel och försöka slå bort bollen på volley, säger Göransson vars lag hade det svårare än vanligt i det fysiska spelet.

– De är tuffa och hårda i närkamperna. Det är frustrerande stundtals, men vi lyckades vinna till luta. Ett tag kändes det som att de var överallt. Jag fick en tryckare och flög iväg, man känner sig liten jämte dem, säger Andrea Envall.

ANNONS

Warberg jagar första slutspelet någonsin

Segern var viktig i Warberg jakt på en historisk slutspelsplats. För det är en barriär som kan brytas den här säsongen.

– Det mentala spelet är helt annorlunda för oss nu. Det är inte kniven mot strupen längre, nu är det en annan press som vi ska hantera. Det är många i laget som inte har varit i den här situationen innan och det är skönt att vi kan lösa det idag, säger Sandra Hawerman.

Varför vinner ni till slut?

– Vi har en glöd som gör att vi vinner. Jag kände också en jävla hunger, att det var dags att steppa upp och visa att vi hör hemma där vi ligger i tabellen.

Läs mer: Warberg hade det tyngre senast mot jumbon

Läs mer: Två Warbergsspelare på HN:s lista över de 30 hetaste idrottarna 2020

ANNONS