Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Warberg IC
Bild: Warberg IC

Warberg värvar schweizisk forward med landslagsmeriter

Flickvännen har lockat över honom till Sverige och till Warberg. Schweiziske Nico Mutter är det senaste nyförvärvet till den allsvenska truppen.
– Det är min första utländska värvning som sportchef någonsin, säger Kimmo Eskelinen.

Det är en flytt som får ögonbryn att höjas. Nico Mutter lämnar schweiziska storklubben Wiler-Ersigen för spel i Allsvenskan med Warberg. Men det har sina förklaringar.

– Hans flickvän (Lara Heini) spelar i Pixbo. Hon har varit med på mötena som vi har haft och det gör att det redan finns en brygga till Sverige för honom, säger Eskelinen och fortsätter:

– De har redan en lägenhet och han kan ta med sig sitt jobb från Schweiz. Det är mycket som måste falla på plats för att kunna värva från utlandet, men i det här fallet är det enklare. Vi har bara behövt ta hänsyn till spelaren och inte annat runt om.

Vad är det då för en spelare som Warberg värvat? Jo en högerfattad forward som kommer från en toppmiljö.

– Han är löpstark och rivig, ganska obekväm att möta. Han kommer inte göra 50 poäng hos oss men kommer göra ett hårt jobb och han vill utvecklas, säger Eskelinen och fortsätter:

– Han kan ta flera roller i anfallsbesättningen och han har ändå spelat i ett av Schweiz bästa lag och har tränat med världsstjärnor hela veckan. Här kommer han få en betydligt större roll än vad han hade där nere.

Corona har försvårat för Warberg

Som sagt så är det ovanligt att Warberg värvar från utlandet och framförallt under de senaste åren. Men sen är det inte heller något vanligt år som passerat.

– Den här ”silly season” har varit utmanande på många sätt. Division ett-lagen har inte fått spela matcher och det gör det svårscoutat. Sen är det en stor utmaning för oss att kunna locka spelare uppifrån. Utlandet är ju en marknad som också är svår, men där det finns möjligheter, säger Eskelinen.

Nico Mutter är 22 år gammal och kommer till Sverige med 18 landskamper på U23- och U19-nivå.

– Jag ser fram emot en ny utmaning i Warberg. Jag vill göra vad jag kan för att klubben ska uppnå sina mål och hoppas att jag kan utvecklas som spelare, säger Mutter i ett pressmeddelande.

Vidar Tirén lämnar

Dessutom står det också klart att tidigare lagkaptenen Vidar Tirén inte kommer att fortsätta under nästa säsong.

– Han har inte spelat så mycket under säsongen och är inte 20 år längre heller, säger Eskelinen.

Vad är ni mer ute efter?

– Vi behöver ha in några namn till, framförallt på backsidan. Framåt har vi inte tappat så mycket och där är har vi redan två spelare in i Nico och Oliver (Sandberg).

Läs mer: Nye tränaren Astbrant är på plats - med hunden Pirlo

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här