Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oliver Sandberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med Warberg IC Bild: Warberg IC
Oliver Sandberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med Warberg IC Bild: Warberg IC

Warberg värvar Oliver Sandberg från Skattkärrs IK

Warberg har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Oliver Sandberg hämtas in från division två-laget Skattkärr.
– Det är ett stort steg, bara att flytta, men det känns som en ny utmaning och ska bli riktigt spännande, säger han.

Det börjar röra på sig i Warbergs trupp efter kvalförlusten mot Hagunda. I går stod det klart att Filip Kalentun väljer att flytta på sig och backen ryktas till Pixbo.

Nu har också Warberg gjort klart med årets första värvning i 19-årige Oliver Sandberg som skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det blev klart förra veckan, men sista detaljerna var färdiga i går (läs måndag), säger centern Oliver Sandberg som också kan användas som vänsterforward.

– Jag har spelat mest center, och det är det jag är i grunden, men sen har jag använts lite beroende på var laget har behövt mig mest.

Hur är du som spelare?

– Offensiv. Jag gillar att ha boll och leverera, sätta upp mina lagkamrater i bra positioner.

Oliver Sandberg är fostrad i Skattkärs IK. Samhället ligger tio minuter från Karlstad. Tidigare har det blivit tre säsonger i Allsvenskan med Karlstad och Skoghall.

– Jag var på dubbellicens i Skoghall och sen 1,5 säsong i Karlstad, säger Oliver som inför förra säsongen återvände till moderklubben där det blev 23 poäng på sex matcher i division två.

– Jag var lite osäker på vad jag ville med innebandyn så jag behövde ha ett år i Skattkärr. Nu är jag redo att lägga all kraft på innebandyn. Förra säsongen tog ju slut i november och man märkte då hur mycket man saknade det, säger Oliver.

Förra helgen var han på besök nere i Varberg, men flera klubbar har haft honom på sin radar.

– Det har funnits lite olika alternativ. Därför har jag velat vänta och fundera igen. Jag vill inte gå in på namn, men det var klubbar på samma nivå som Warberg.

Och visst känner Oliver till historiken att Warberg IC haft en hel del spelare från Värmland genom åren. Han flyttar själv till Västkusten men familjen består av mamma, pappa och ett syskon.

I pappa Tomas finns innebandygenerna.

– Pappa har hållit på med de mesta sporter och spelat innebandy. Jag tror han varit med i två eller tre SM-finaler. Han heter Sandberg nu, men Hermansson då och spelade i Sjöstad. Jag tror att han mötte "Bult" (Mathias Larsson) faktiskt.

I juni beräknas flyttlasset gå för Warbergs första nyförvärv.

– En superspännande spelare som kan bli väldigt bra på sikt. Han har de flesta speltekniska egenskaperna för att bli en riktigt bra poänggörare även på hög nivå, nu handlar det bara om att ge honom lite tid att växa in i det här och få tillbaka sitt självförtroende, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande.

Läs mer: Tränaren återvänder för att föra upp Warberg i SSL

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här