Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warberg vände och vann mot Åby.
Warberg vände och vann mot Åby. Bild: Håkan Johansson

Warberg vände och vann – avgjorde i slutsekunderna

Det blev en nervkittlande bortamatch mot Åby. Med bara tre sekunder kvar säkrade Hannes Karlsson tre poäng efter att ha satt det avgörande målet rätt upp i krysset – från mittplan.

6-6 med tre sekunder kvar. Då smällde Hannes Karlsson in 7-6 från mittplan.

– Det var en jävla lättnad för både laget och för mig, säger Hannes Karlsson efter det avgörande målet och fortsätter:

– Jag trycker av den lite på chans. Det är så skönt att vi får med oss tre poäng efter att vi släpper in skitmålen som de (Åby) gör.

Men någon matchhjälte ser han sig inte som.

– Nej, det är en laginsats. Att jag får avgöra är skönt, men vi gör det som ett lag på slutet. Så är det, säger han.

Wic vände i tredje perioden

Det var alltså med bara sekunder kvar på klockan som Warberg fick ett frislag i offensiv zon. Enligt tränare Anton Drake var lagets reaktion på målet som om det stod mellan natt och dag, himmel eller helvete.

– Det är skönt för moralen att få ett sådant mål. Varje match är ett vägskäl här. Vi måste vinna de här matcherna. Det lättar lite med ett sådant här mål och en sådan här seger.

Det var i den tredje perioden Wic var som starkast. Innan dess låg de i underläge. Åby ledde med 2-1 efter första perioden och med 5-3 efter andra.

– Vi är inte nöjda med de två första perioderna. Det är inte tillräckligt bra och det kommer inte hålla i framtiden. Vi måste prestera bättre, säger Drake och fortsätter:

– Vi är klart nöjda med tre poäng. Vi måste ta alla poäng vi kan för att nå ett kval. I slutet på säsongen blir alla matcherna avgörande. Vi siktar mot kval och en så bra placering i tabellen som möjligt. De här tre poängen blir närmare det såklart.

Vad är det ni behöver bli bättre på?

– Vi märker att lagen vi möter väljer att spela ett lågt försvarsspel mot oss. Vi måste ansvara för tempot och det lyckas vi inte med i den här matchen. Vi spelar som bäst med ett högt tempo och då måste vi få till det.

Även Hannes Karlsson är missnöjd med de två första perioderna, men menar att laget hittade rätt i tredje och ”skapade mer kaos”.

– Vi går upp och bara kör. Vi spelar som vi ska göra och vinner många dueller. Gör vi det i varje match och hela tiden så kommer poängen att trilla in, säger han.

Läs mer: Tajt matchande för Warberg i jakten på playoff-plats

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här