Markus Berntssons test var negativt så han kunde träna med Wic på tisdagskvällen.
Markus Berntssons test var negativt så han kunde träna med Wic på tisdagskvällen. Bild: Mattias Nilsson

Warberg värvar Markus Berntsson från Lerum

Warberg förstärker truppen i jakt på en återkomst till SSL. Markus Berntsson hämtas in från seriekonkurrenten Lerum.
– Jag har följt Warberg i flera år och det känns jättebra, säger Berntsson.

ANNONS
|

Med mindre än två veckor kvar till övergångsfönstret stänger så väljer Warberg att agera. U19-landslagsmannen Markus Berntsson lämnar Lerum för spel med seriekonkurrenten.

– Vi har haft honom under lupp sedan tidigare och olika omständigheter gjorde att vi kunde få loss honom redan nu. Han spetsar till och breddar truppen redan nu, men det är mest en värvning för framtiden, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Vad är det för omständigheter?

– Dels har han en naturlig koppling till klubben då hans flickvän spelar i vårt allsvenska damlag (Amanda Karlsson). Dels har han inte fått spela på rätt position i Lerum, han har fått spela forward men det är inte vad han önskar.

ANNONS

Har ni letat förstärkning inför avslutningen av serien?

– Egentligen inte, vi har inte aktivt jagat något. Vi har inte ekonomin att värva några spelare för tillfället så det är svårt att göra något. Den här chansen dök mest upp.

Berntsson är i grunden back och det är också på den positionen som han konkurrerar om en plats i U19-landslaget. Under tisdagen togs både han och Filip Erheden ut i den trupp som ska samlas i början av februari.

– Det känns askul att komma hit, även om det är vemodigt att lämna Lerum. Det känns som rätt steg i min utveckling, säger Berntsson.

Var spelklar redan i helgen

Faktum är att Berntsson var spelklar redan till söndagens förlust mot Onyx. Men då satt han i karantän.

– Jag tränade med laget i torsdags, men sen fick min flickvän ett positivt coronatest. Jag väntar just nu på att få svar och springer runt inne på mitt rum, säger Berntsson som tränade med Wic senare under tisdagskvällen, efter att ha fått negativt testsvar.

Vad är dina styrkor som spelare?

– Jag är trygg med bollen, stressar inte upp mig och kan även använda farten för att utmana min motståndare.

På onsdagen skulle hans nya lag ha mött Åstorp/Kvidinge, men för tredje gången är den matchen flyttad på grund av corona.

ANNONS

– Åstorp har tio spelare smittade. De spelade mot Åby förra helgen och efter den matchen var det hur många smittade som helst, det var spelare, bollkallar och personer i sekretariatet, säger Eskelinen.

Övergångsfönstret stänger vid månadsskiftet och Kimmo Eskelinen tror inte att det händer något mer.

– Nej det tror jag inte, vi har inte någon jättestor trupp och räknar med att behålla de spelare vi har.

Läs mer: Usel insats mot bottenlaget Onyx i helgen

ANNONS