Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warbers Jesper Larsson kommer spela i Borås Bild: PER WIKLUND
Warbers Jesper Larsson kommer spela i Borås Bild: PER WIKLUND

Warberg tappar duon Jesper Larsson och Johan Dahlqvist

Ytterligare två spelare kommer inte till spel i Warberg IC nästa säsong.
– Du behöver vara där 100 procent med skallen, säger Jesper Larsson.

Han och lagkaptenen Johan Dahlqvis har båda valt ”att pausa sina karriärer på elitnivå just nu” skriver klubben i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

– Såklart väldigt tråkigt, men förhoppningsvis kan en paus göra att de kommer tillbaka ännu starkare och mer motiverande, säger sportchefen Kimmo Eskelinen i en kommentar.

Jesper Larsson kom till Warberg IC för fyra år sedan, samtidigt som Johan Dahlqvist. Numera bor han i Borås där han också jobbar. Jesper är trött på att pendla till Varberg. Bland annat.

– Sista året har varit kämpigt med pendlandet och så. Jag är 23 år och inte så gammal än. Man ska aldrig säga aldrig, det kanske blir en återkomst man får se vart tiden leder en, säger Jesper och fortsätter:

– Jag och Kimmo utesluter inget i framtiden. Är det intressant igen för båda parter får vi höras av.

Nästa säsong byter Jesper till en mer geografiskt närmare klubb.

– Det blir spel i Borås på lägre nivå. Jag kommer inte lägga klubban på hyllan helt och så får man kanske lite fritid på sommaren. Egentligen har man ju skräddarsytt sitt liv kring innebandyn sen man var liten.

Larsson vill kunna fokusera på en sak.

– Spelar man innebandy är inte alltså så att man kan gå lite tidigare för att åka och träna eller när man har en lång bortamatch. Det är trixigt. Just nu känner jag att jag behöver ta ett kliv ner - och inte känna så.

Det är främst på backsidan som Warberg tappat spelare.

– Jag har ju varit nere och härjat på backen en del, men är väl lite allti-i-allo. Vi startade något för fyra år sedan med Kent (Göransson) och "Bagarn" (Smedberg) vid rodret. Nu har truppen bytts ut. Johan (Astbrant, ny tränare) kliver på det och startar om på nytt med ett återtåg som inte blev som vi önskat, säger Jesper Larsson och avslutar:

– Spelar man på hög nivå för att göra sig själv och laget rättvisa då går det inte att gå på 80 procent. Du behöver vara där 100 procent med skallen.

Läs mer:Det är bara att gasa och älska situationen”

210407 Warbergs Johan Dahlqvist deppar under match två i kvalet till SSL mellan Hagunda och Warberg och den 7 april 2021 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0019 Bild: TOBIAS STERNER
210407 Warbergs Johan Dahlqvist deppar under match två i kvalet till SSL mellan Hagunda och Warberg och den 7 april 2021 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0019 Bild: TOBIAS STERNER

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här