Warberg tappade i slutet och föll mot Malmö i SSL

Warberg var på väg mot en ny fin skalp i Superligan. Men i slutminuterna rann trepoängaren dem ur händerna.
– Sjukt pissigt är det. Vi förtjänade tre poäng, istället förlorade vi två, säger lagkapten Camilla Halldén.

ANNONS
|

Med tre och en halv minut kvar och ledning 5–3 såg det ut att bli en ny succékväll i Sparbanken Wictory Center. Men det skulle komma en ordentlig anstormning från Malmö som startade med en utvisning.

– Varför ska de ta en sådan utvisning? Jag vill inte skylla på domarna, men herregud det är en situation som det finns mängder utav i en match. De väljer att ta den i ett läge där vi har full kontroll, säger tränare Kent Göransson.

Camilla Halldén fick sätta sig på botbänken för slag och även hon var frågande till domslutet.

– Den är fruktansvärt billig. Det är en tajt situation, möjligen att jag ska åka för en tryckare i ryggen men vi är två som kämpar, säger Halldén.

ANNONS

Tidigare Warbergsspelare blev hjälte

Warberg klarade av spelet i fyra mot sex, men lyckades aldrig komma upp igen från det nedtrycka läget.

– Vi blir lite för stillastående i slutet, det känns som att vi blir lite försiktiga. Matchen är 60 minuter lång, säger Halldén.

Släkten är värst, brukar det heta. Och sannerligen stämde den klyschan den här kvällen. Tidigare Warbergsspelaren Rebecca Mårtensson gjorde sin första match för säsongen och inte nog med att hon reducerade till 4–5. Med elva sekunder skickade Mårtensson in kvitteringen till 5–5.

– Det var inte rättvist, vi är bättre hela matchen och Malmö har sådan jävla medstuds i slutet.

Malmö avgjorde på straffar

Förlängningen blev sedan mållös trots flera fina chanser. Närmast kom Malmö med ett skott i ribbans underkant och ner på mållinjen. Warbergs bästa chans fick Camilla Halldén som trots två försök från nära håll inte hittade nätet.

I straffläggningen avgjorde sedan landslagsstjärnan Ellen Rasmussen med Malmös andra straff. Andrea Envall och Cecilia Habib Westh missade båda för hemmalaget.

– En riktigt tung förlust när vi är så bra, men det är resultatet som räknas, säger Göransson.

Det tröstar föga att Warberg gjorde en kanoninsats i minst två och en halv period. Under mittperioden var spelet lysande och Malmö skapade nästan ingenting trots sin namnkunniga offensiv.

ANNONS

– Vi borde ha avgjort matchen tidigare. Vi spelar om poäng och just nu är jag fruktansvärt besviken, avslutar lagkapten Halldén.

ANNONS