Warberg räddade poäng i rysarmatch

Inget talade för Warberg i början av tredje perioden. Men laget hämtade ikapp ett tremålsunderläge och tog matchen mot FBC Lerum till förlängning.

|

Hemmalaget, som senast i helgen fick vända hemåt från Skåne med sen rapport om covid-19 i Åstorp/Kvidinge fick nöja sig med ett kryss, 6-6.

– Vi är inte nöjda med de två första perioderna. Vi sätter inte försvarsspelet och vår passivitet börjar där, säger tränaren Anton Drake.

Trots ledningsmål från Filip Kalentun från vänsterbackposition redan efter 67 sekunder vände Lerum till 2-1 på bara elva sekunder genom ett direktskott i numerärt överläge från Joakim Fors och en fullträff från William Ljungqvist.

Ludwig Bengtsson i ledarstaben

Tabellåttan, med hallänningen Ludwig Bengtsson i ledarstaben, utökade till 3-1 på ännu ett direktskott, vann skottstatistiken med 8-3 och hade både ribbträffsknack av ångvälten Eddie Nissen-Sandberg, en stolpträff och hjälmträff av Oscar Johansson på keepern John Fransson.

Andra perioden bjöd på mer känslor och kamp. Även den här gången gjorde Warberg första målet (Hannes Karlsson) men Joel Ekström satte sedan 4-2 och klangen avslöjade att den tog i virket och in. John Fransson höll Wic kvar i matchen när han fick upp näven i sista stund då Fredrik Bäckmans jätteskott var på väg mot högerkrysset.

Tredje perioden blev ett trendbrott där Fredrik Bäckman gjorde 5-2 för gästerna. Då plötsligt vaknade Warberg och det med råge!

Hallänningarna gjorde tre raka mål genom Joel Birgersson, Filip Erheden och Alexander Johansson och plötsligt var det 5-5 när mindre än sju minuter återstod av ordinarie tid. Passivt försvarsagerande av Wic ledde fram till underläge igen, 5-6, när Noah Johansson tilläts jogga fram ostört och ge Lerum övertag.

– Det var väl en situation där vi har momentum och själva kan göra 6-5. Det var struligt och man kände det här var inte bra. Ändå hade man känslan att vi kunde få in en boll där. Men att vinna matchen blir svårt när de gör 6-5, säger Anton Drake.

Det här skulle bli en verklig rysare. Wic gav sig inte. Det var kvitterat till 6-6 när Simon Nilsson hittade en minimal lucka innanför högra stolpen 15.48 in på tredje perioden.

– Vi höjer oss i sista när vi spelar på lite färre spelare, men det hade varit skönt att ta tre poäng.

I förläningen var det Joakim Fors som hade den absolut vassaste chansen men han missade helt öppet mål.

– Vi kommer inte åt Lerum. Vi får inte hugg på deras spelare. Det sprids en passivitet i hela laget. Då är det lätt att stressa upp sig i anfallsspelet när vi får jaga så mycket som vi får göra.