Warberg missade SSL - Hagunda stängde matchserien på hemmaplan

SSL-drömmen sprack. Hagunda körde över Warberg och fick fira i Fyrishov.
– Det är fruktansvärt, säger Warbergs tränare Anton Drake.

ANNONS
|

Hagunda hade matchboll och det var vinna eller försvinna för Warberg IC.

Att det var ett avgörande läge i SSL-kvalet märktes i Fyrishov.

Inledningsvis gick nerverna att ta på, spelet haltade och det handlade mer om kamp än skönlir.

Det blev knappast någon målfest i den första perioden. Adam Nilmark gav hemmalaget ledningen, men Jesper Larsson smällde dit kvitteringen precis före pausvilan.

Men i den andra akten lade Hagunda in en högre växel.

Kaptenen Markus Åkerfeldt gav hemmalaget ledningen på nytt och sedan utökade Jakob Drews och Joel Ahlin.

Warberg IC tog timeout. Men i stället för 4-2 blev det 5-1 genom Johan Eriksson.

ANNONS

6-2 efter 40 minuters spel.

– Jag tycker inte att vi orkar. Man kan analysera varför, men jag tycker inte att vi gör det. Jag vet inte om vi har gått på lite för få spelare eller gått för hårt på vissa under säsongen, säger tränare Anton Drake.

Till slut blev det storförlust

Det var en alldeles för brant uppförsbacke för Warberg IC. Bortalaget räckte inte till den här kvällen.

Matchen slutade hela 12-4 efter flera mål i öppen kasse. SSL-drömmen gick om intet. Det blir spel i allsvenskan nästa år igen.

– Just nu är det tomt. Det är bara gratulera Hagunda. De visade sig vara bättre över fem matcher. Det är bara bryta ihop, säger Jesper Larsson och fortsätter:

– 12-4 är väl för stora siffror. Vi går på pumpen i andra där vi får lite pyspunka. Inför tredje sa vi att vi skulle försöka gå för det. ”Ska man förlora ska man ge det ett försök i stället för att mesa”, liksom. Det rinner iväg, säger Warbergs Jesper Larsson.

Drake igen:

– Det är fruktansvärt. Det var inte så här vi ville att det skulle sluta. Sedan kraschlandar vi rejält i den här matchen.

”Inte idag vi torskar”

Matchserien slutade 3-1 till Hagunda.

– Det är inte i dag vi torskar. Det är här uppe senast eller förra hemmamatchen. Det är två uddamålsförluster där vi tycker att vi inte är på topp. Utifrån det tycker jag att vi borde ha vunnit den här serien eller fått till en femte match, säger Drake.

ANNONS

Det var besvikelse i Wic efter nederlaget. Men Jesper Larsson var inte bara deppig. Han var också lite ilsken, och det kommer att gå ut över motståndarna säsongen 2021/2022 .

– Det är otur för de andra lagen som får känna på den här vreden. Vi har inte mycket till val. Det är bara bryta ihop och se till att vi är de som får fira nästa år.

Läs mer: Warberg var inte redo för SSL den här gången

Läs mer: Hannes Karlsson i tårar efter förlusten

ANNONS