Kent Göransson, tränare i Warberg IC.

Warberg IC vill studsa tillbaka efter två raka förluster

Tabelljumbon Jönköping står för motståndet. Då vill Warberg IC ta revansch efter två raka nederlag. - Det kommer att bli en tuff batalj, säger Kent Göransson, tränare.

ANNONS
|

Två inledande segrar mot Lund och Nacka, sedan förluster mot Pixbo och Sirius.

Efter fyra omgångar placerar sig Warberg IC i mitten av SSL-tabellen. På söndag väntar jumbon Jönköping och Hallandslaget hoppas att formkurvan ska vända uppåt igen.

– Vi vill slå tillbaka efter två knappa förluster och hitta ett vinnarspår. Det känns som att vi är påslagna för att göra en bra insats, säger Wic-tränaren Kent Göransson.

Både förlusten mot Pixbo och nederlaget mot Sirius var med uddamålet. Matcherna slutade 5–4. Men Wic hänger inte med huvudet för att det gått lite tyngre i de två senaste omgångarna.

– Stämningen är fortsatt jättebra. Vi ogillar att förlora, men vi tror att vi kan vända tillbaka. Vi vet att hårt arbete lönar sig och det ska vi försöka visa på söndag.

ANNONS

Jönköping ligger sist, har minus sexton i målskillnad och har förlorat sina fyra inledande matcher. Göransson tycker dock att det är vanskligt att dra för stora växlar efter så få matcher.

– De har noll poäng, men de har mött två av de stora favoriterna också. Man ska nog ännu inte lägga någon större vikt vid att de har noll poäng. De har några riktigt bra spelare som vi är fullt medvetna om. Det kommer att bli en tuff batalj.

Du vill inte lägga något favoritskap på era axlar?

– Det får matchen utvisa. Inför matchen vill vi ta på oss en kostym som passar oss och försöka göra det som krävs för att vi ska vinna.

På frånvarolistan finns sedan tidigare Therese Arneson. I mötet med Sirius drabbades Wic av ytterligare en skadesmäll. Sofie Karlsson klev av och hon är inte tillbaka till mötet med Jönköping.

– Sofie har spelat som förstacenter, men vi har spelare som kan gå in och täcka den rollen. Vi kommer att spela med ett bra lag, det bästa vi kan ställa upp med, avslutar Göransson.

ANNONS