Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Warberg IC
Bild: Warberg IC

Warberg IC värvar Andreas Grönli och Sander Fauskanger

Warberg IC rustar. Klubben värvar de norska juniorlandslagsmännen Andreas Grönli och Sander Fauskanger.
– Det här är två målmedvetna killar, säger sportchef Kimmo Eskelinen i en kommentar.

På Norges nationaldag presenterar Warberg IC två norska nyförvärv. Det handlar om backen Andreas Grönli samt forwarden Sander Fauskanger, som båda två ansluter från Greåker Bulldogs. De är födda 2002 och är U-landslagsmän.

– Jättespännande att få två av Norges absolut största talanger i sin årskull till oss. Det här är två målmedvetna killar som har helt rätt inställning till sin sport och som samtidigt vet att det är en stor utmaning som väntar dem, säger sportchef Kimmo Eskelinen i en kommentar i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Andreas är en intensiv vänsterback som har många bra egenskaper för att bli en spelare på allra högsta nivå. Han jobbar hårt och är inte rädd för det smutsiga jobbet som måste göras, samtidigt som han är bra på att behandla bollen. Sander är mer av en lirartyp med fina handleder, och han trivs bäst på sista tredjedelen där man gör poäng. Han har väldigt fina innebandygener, och kan han komma i närheten av sin pappas (Willy Fauskanger) nivå så är det en kvalitetsspelare inom några år.

Att Warberg IC värvar norrmän har aldrig hänt tidigare, vilket gör att duon kommer att bryta nya mark i klubben.

Fauskanger mäktade med 35 mål och 24 assist på totalt 61 matcher i Greåker. Grönli å sin sida svarade för 12 fullträffar och 32 målgivande passningar på 62 framträdanden.

De gläds åt att ha skrivit på för Warberg IC.

– Det blir otroligt spännande och jag är väldigt redo för något nytt. Jag ser fram emot att lära känna laget och alla runt omkring, samtidigt utveckla mig själv som innebandyspelare. Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt lag, samtidigt verkar staden och klubben vara mycket rätt val, säger Grönli i en kommentar.

Fauskanger:

– En sådan möjlighet har varit en dröm ända sedan jag började spela innebandy för många år sedan och jag har själv deltagit på Warbergsspelen som barn. Jag är väldigt motiverad och uppspelt att börja ett nytt kapitel i mitt liv och jag ser fram emot att lära känna laget. Jag ska göra mitt bästa för att bidra både på och utanför plan.

Läs mer om Warberg IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här