Camilla Halldén.
Camilla Halldén. Bild: AXEL BOBERG

Warberg IC:s missräkning – förlorade mot Malmö FBC

Warberg IC befinner sig nu under slutspelsstrecket. Hur det kommer sig? Västerås Rönnby slog Endre samtidigt Wic föll mot Malmö.
– Ingen i laget är nöjd med den här insatsen, säger kapten Camilla Halldén.

ANNONS
|

Warberg låg på sjunde plats inför mötet med Malmö FBC.

Så är det inte fallet längre efter en blytung 8–4-förlust i Baltiska hallen.

– Vi är väldigt besvikna. Vi hade så klart hoppats på mycket mer än såhär, säger Camilla Halldén.

Warberg fick annars en drömstart på bortamötet. Efter endast 52 sekunder hittade Johanna Johansson rätt. Men ljuset förbyttes till ett stort dunkel.

Malmö kvitterade och tog ledningen innan den första akten var över.

Än värre blev det för Warberg.

I den andra perioden tryckte hemmalaget på och Warberg kämpade med näbbar och klor för att hålla sig kvar i den ohyggligt viktiga matchen. Tränare Kent Göransson valde att timeout, men det hjälpte föga.

ANNONS

Inför den sista perioden stod 5–1 till Malmö. Då hade Ellen Rasmussen svarat för fyra assist och Maja Ekström noterats för ett hattrick.

– Det känns som att det är något som inte riktigt stämmer i vårt egna spel, samtidigt som Malmö straffar oss väldigt hårt. De har några individuellt skickliga spelare som får styra och ställa ganska mycket. Jag tycker också att vi ger bort alldeles för många enkla kontringar. Vi räknar fel i försvaret så att de får rulla in bollarna i öppen kasse. Någonstans kommer vi inte upp i nivå och Malmö straffar oss hårt, säger Halldén.

Var ni tagna av stundens allvar?

– Jag vet inte riktigt. Vi var inställda på att det här var en väldigt viktig match. Men vi visste ändå vad vi skulle göra. Vi får inte stäm i spelet och det känns som att Malmö är mycket hetare än oss. De vinner dueller och styr spelet. Det svårt att säga exakt vad det beror på.

Wic kröp närmare i tredje perioden, men det räckte inte hela vägen.

En tung förlust och Malmö FBC klev om Wic i tabellen. Men det var inte det enda laget som passerade. Det gjorde även Västerås Rönnby efter 5–2-seger mot Endre. Warberg är nu nia, precis under slutspelsstrecket.

ANNONS

– Vi får kika i tabellen när serien är över. Det är fortfarande tre matcher kvar och vi tryckte på det efter matchen, att det finns nio poäng att spela om. Vi möter Västerås Rönnby på söndag och vinner vi den matchen är vi uppe på slutspelsplats gen. Vi har det fortfarande i egna händer och en bra möjlighet. Det ska vara ett revanschsuget lag på söndag, avslutar Halldén.

Läs mer: Halldéns härliga bebislycka

ANNONS